ДПС депозира в Страсбург жалбата за майчиния език

15902
ДПС депозира в Страсбург жалбата за майчиния език
Снимка: БГНЕС

Следващата седмица ДПС ще депозира жалба за майчиния език до съда в Страсбург.

Местан ще съди България в Страсбург заради майчиния език

Ще потърся правата си в Страсбург. Не защото не обичам родината си, а защото искам да я видя като родина на равноправни граждани. Т...

„Ще ви поканя на нарочен брифинг, за да ви запозная с мотивите. Но решението ми е твърдо, както и на останалите засегнати колеги", заяви лидерът на ДПС Лютви Местан след заседанието на Централния съвет на партията.

„Колегите от РБ и ГЕРБ допуснаха фатална грешка - да се противопоставят на едно толкова естествено предложение. Структурите на партиите са взривени от това, че в парламента на европейска България се е образувало не само толкова голямо антиевропейско, но и антихуманно мнозинство. Убеден съм, че партиите ще преосмислят позициите си по този въпрос. И това не е въпрос на наивен оптимизъм от моя страна. Ще се отключи инстинктът за самосъхранение. Очаквам да преосмислят позициите си поне десните партии", каза още Местан, цитиран от КРОСС.

„Не е възможно ДПС да изпадне в изолация. Има опити да се внуши усещане за изолираност на ДПС. Не съм сигурен кой в сряда се оказа в изолация - ДПС или всички партии, които се обявиха против административното възстановяване имената на починалите. Ние сме отворени за диалог с всички системни партии. Нямаме диалог с крайно националистическите и ксенофобските формации", каза още лидерът на ДПС.

По думите му, в крайна сметка изборите са за това, за да реши народът кой каква политическа тежест да има.

Джамбазки сезира ЕК и ЕП заради Местан

Българският евродепутат Ангел Джамбазки е подал сигнал до ЕК и ЕП заради агитация на турски език в предизборната кампания, съобщава пре...

„Ако българските избиратели са отредили на ДПС доверие, ръст от близо 25%, това означава, че тази партия не е в изолация", каза още Лютви Местан.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика