ДПС иронизира - ГЕРБ загуби в Сърница, защото се хвана с Реформаторите

12591
ДПС иронизира - ГЕРБ загуби в Сърница, защото се хвана с Реформаторите
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов щеше да спечели повече, ако се бе явил сам на балотажа в Сърница. Това каза депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от парламентарната трибуна по повод изборите в Сърница.

Карадайъ повтори думите на лидера си Местан от вчера – че в политиката едно плюс едно не прави две, а в някои случаи може и да е по-малко от едно.

Местан намекна тънко за разграбване на активите на КТБ, иска извинение от Цветанов

Още в разгара на кризата с КТБ ние поискахме да се направи разследване, което да проследи всички фактори, включително и Цветан Василе...

От ДПС явно визират случая от изборите в Сърница. Там на първи тур ГЕРБ и Реформаторски блок взеха повече общински съветници на първия тур. На втория тур – на балотажа за кмет, обаче кандидатът на ГЕРБ загуби от човека на ДПС. Хората на Доган считат, че Реформаторите са подкрепили номинирания от ГЕРБ Мустафа Аликанов. Избирателите обаче не ги послушали и предпочели човека на ДПС.

След изборите самият Аликанов заяви пред Нова телевизия, че Реформаторският блок не го е подкрепил на балотажа. Веднага след първия тур пък лидерът на ДСБ Радан Кънев лично призова в телевизионен ефир избирателите на Реформаторите в най-новата българска община да подкрепят Аликанов.

Припомняме, че Неби Бозов стана кмет на Сърница, но само до тази есен, когато ще има нови избори, заедно с местния вот в цяла България. Вчера от ДПС поясниха, че още не са изработили методиката си, с която ще номинират кандидатите си на тези избори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика