Радан Кънев призова да се гласува за ГЕРБ и да се спре ДПС в Сърница

16235
Радан Кънев призова да се гласува за ГЕРБ и да се спре ДПС в Сърница
Снимка: БГНЕС

Само 150 гласа не са достигнали на ДПС, за да спечели изборите в Сърница на първи тур. Разликата с кандидата на ГЕРБ е 450 гласа. Между ГЕРБ и Реформаторският блок разликата е около 200 гласа. Припомняме, че предишният кмет на селото беше от ГЕРБ - Мустафа Аликанов. Регистрирани нарушения няма - само сигнали.

В новия общински съвет на Сърница ще има петима представители на ДПС, четирима на ГЕРБ и двама на Реформаторския блок, информира bTV. Интересен факт, според проф. Михаил Константинов, е, че 3500 са жителите на общината, а 4250 са имената в избирателните списъци. Има поне 150 гурбетчии, добави той.

Борисов: Искам министрите да не участват в предизборната кампания, а само да работят

Ще предложа министрите да не участват в предизборната кампания. Всички министри от всички коалиционни партньори само да работят. Това з...

Според кандидата на ГЕРБ Мустафа Аликанов политиката на натиск на и на подаръци, например часовници и олио на ДПС е дала резултат в тяхна полза. Дано избирателите на Реформаторите ме подкрепят на втори тур, каза той. А кандидатът на ДПС Неби Бозов отвърна, че всеки избирател сам си решава как да се гласува. Пред Нова телевизия бившият шеф на „Информационно обслужване” проф. Михаил Константинов заяви, че може хората да си вземат тези подаръци, а да си гласуват за когото си искат.

Същевременно политическите обещания са стигнали дотам, че е обещавано да се строи път за 100 хил. лева в Родопите, който никога не бил съществувал. Другата важна тема е гората – кой да я контролира.

Тези избори в Сърница за знакови – от една страна монополът на ДПС в смесените региони е разбит и това се вижда от общинския съвет там, а от друга – ще се борим във всички общини и тезата, че сме партия на големия град е несъстоятелна, заяви лидерът на Реформаторския блок Радан Кънев. Надявам се, че хората в Сърница, гласували за Реформаторите, да помогнат на кандидата на ГЕРБ и ДПС да не спечели кметското място там, подчерта Кънев.

Преяждане с власт

Михаил Константинов изпревари президента и обяви датата на местните избори

Математикът и експерт по избори Михаил Константинов обяви в предаването „Тази неделя“ по bTV на кои дати ще се проведат мес...

Възмутително е как една гьобелсова лъжа се разпространява – тази, че преяждаме с власт, заяви лидерът на ДСБ. И изброи как в четири министерства, начело със здравното, с образователното и с това на отбраната как заместниците и експертите въобще не са на Реформаторския блок. Хиляда пъти казах – трябва да извадим партийните кадри от управлението, но засега малко сме извадили, добави Кънев. И определи за клевета приказките на Лютви Местан за „библиотекарска опорна точка”. Да дадат имена тези, които твърдят, че има масово политически назначения, каза Кънев. Вдигна се страшен скандал за „Терем”, защото човек на Николай Ненчев е подал девет сигнала до прокуратурата заради злоупотреби – не за друго, добави той. Всичко това става, защото благодарение на нас партийците от Тройната коалиция се вадят от ключови позиции в сигурността, сигурен е тъмносиният политик. Той заяви, че вече се подготвя доклад за пред Националния съвет на Реформаторите относно „преяждането с власт”.

Без общи усилия реформа не може да има. Общото усилие идва от Министерския съвет, минава през Народното събрание, а след това трябва да има и кадрови решения, които да реализират реформата, заяви Кънев. И даде примери – Атанас Атанасов и Цветан Цветанов за Закона за МВР, Делян Добрев и Мартин Димитров за поправките в Закона за енергетиката.

Радан Кънев посочи като основни агенти за опитите за дестабилизация на Реформаторския блок от една страна ДПС, а от друга - влиянието на "режима на господин Путин". Кънев подчерта, че с АБВ се работи по-трудно заради левите им убеждения, но подчерта изрично, че там има много експерти и много умни хора.

Радан Кънев посочи като положителен знак напрежението от страна на Божидар Лукарски. Не съм предлагал никого за икономическото министерство. Ние сме преяли с отговорност, заяви Кънев. И посочи за основен недостатък комунинкацията. От много работа министър Москов и министър Танев не могат да кажат какво са свършили, та го правя аз, завърши Кънев.

ГЕРБ няма да инициира промени в изборното законодателство

Това, което сме обсъдили в Изпълнителната комисия и това, което представихме на консултациите пред президента е, че ПП ГЕРБ няма да ини...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com