ДПС ще подкрепи създаването на комисия по случая „Бисеров”

12852
ДПС ще подкрепи създаването на комисия по случая „Бисеров”
Снимка: БГНЕС

От ДПС ще подкрепим създаването на временна анкетна комисия във връзка със случая с Христо Бисеров. Това каза председателят на бюджетната комисия и депутат от ДПС Йордан Цонев, предаде КРОСС. По думите му оттеглянето на Бисеров от политиката ще му позволи той да застане пред съда като обикновен гражданин.

„Ако до края на годината не е ясна реформата в здравната система и то реформата в нейния завършен вид, няма да подкрепим бюджета, но това сме го говорили с коалиционните партньори, със здравния министър още когато се съставяше програмата на програмния кабинет", заяви пред БНР Цонев.

ДПС притиска националната телевизия да прави интервюта с Бареков?

Българската национална телевизия е притискана да прави интервюта с лидера на движението „България без цензура” Николай Баре...

Според него по-важен е проблемът за икономическата криза в Европа и дали мерките, които страната ни предприема са ефективни.

Цонев посочи, че парите за използване на СРС-та ще бъдат три пъти по-малко в сравнение с предната година.

„Оптимизирали сме бюджета със 7 млн. лв", заяви той.

Депутатът обяви, че в петък ще се сформира комисията за Мишо-Бирата. Той коментира и изказването на Емил Радев от ГЕРБ, според когото със създаването на една такава комисия ще се толерира незаконното подслушване, защото ще се анализират записи, направени с незаконни СРС-та.

„Атака” и ДПС споменаха възможността за предсрочни избори

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и ръководни функционери на ДПС по различни поводи заговориха за евентуално преждевременно прекратяване...

„Да не се притеснява Радев. Няма да се занимаваме само със записите. Ще се занимаваме с това какво е станало в акцизния склад, в който е имало проверка. Ще видим там кои са били и какво са правили, каква проверка са направили? Да не се притеснява колегата Радев, ще имаме много интересна работа”, каза още Цонев.

За предположенията на ГЕРБ, че целта на създаването на анкетната комисия за Мишо-Бирата целта е да се "удари" президента Георги Първанов, Цонев каза: „Несериозни неща. Първанов няма никъде запис да е нареждал нещо, а министър-председателят Бойко Борисов споменава неговото име. Това нищо не значи.”

Депутатът коментира още, че засега няма необходимост президентът Първанов да бъде привикван за изслушване в комисията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика