Facebook страница, призоваваща за протест срещу "Борисов и всички управляващи мафии", е свалена

29872
Facebook страница, призоваваща за протест срещу "Борисов и всички управляващи мафии", е свалена
Снимка: БГНЕС

Страницата във Facebook "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии" вече не съществува, установи проверка на Actualno.com. Организаторите коментираха, че страницата е свалена с обяснението, че не отговаря на стандартите на общността - тривиално съобщение при почти всички случаи на блокиране и сваляне на профили и страници в социалната мрежа.

Стоящите официално зад инициативата хора - Емил Русанов, собственик на сайта "Будилник", Росен Миленов и Светослав Козлуджов, запознаха българските медии с инициативата в петък (14 септември). По техен план протестът трябва да продължи 4 дни, като в понеделник се планира шествие от Министерския съвет до парламента - от 17:30 часа.

Уникален протест срещу властта: Всеки със самоорганизация - който иска, да дойде

Всеки българин си има самоорганизация, дори не знам пред колко български посолства и колко души ще се съберат. С тези думи организаторъ...

Организаторите, обаче, не можаха да отговорят на въпроса колко хора очакват да подкрепят инициативата им, тъй като, по думите им, хората се самоорганизирали т.е. не давали отчет. Пред Actualno.com обаче Миленов коментира, че има съгласувателно писмо от Столична община за протеста - за провеждане на протест от 12:00 до 21:30 часа на площад "Народно събрание", от западната страна на паметника на Цар Освободител, на датите 16, 18 и 19 септември, както и на протест с шествие на 17 септември. Всичко това обаче трябва да става без да се пречи на движението по булеварда пред парламента, Министерския съвет и президентството.

Днес в известната с репутацията си на "кафява медия" агенция ПИК се появи статия, че утре (16 септември) службите очакват проблеми и опити за безредици. Имало сигнал, че щяло да има опит за провокация в президентството, където ще има Ден на отворените врати.

Иначе Росен Миленов официално е изпратил уведомление до Комисията по жалбите и петициите на гражданите в парламента какво се иска с протеста. На първо място - оставка на правителството на Бойко Борисов, но без разпускане на парламента. Според уведомлението Народното събрание трябва да гласува структура и състав на кабинет (правителство), излъчено от протеста. Това правителство ще има следните четири основни задачи:

1. Да инициира референдуми, с които да се прокарат необходимите законодателни промени, желани от гражданите и нежелани от политиците на статуквото, които са се "окопали" във властта.

Пореден протест за промяна на системата - въпросът е кой точно стои зад него

16 септември (неделя), от 12:00 часа до 22:00 часа пред Народното събрание и от 11:00 часа „пред всички български посолства по св...

2. Да гарантира прозрачността и честността на изборите за референдумите и тези за ВНС, защото правителството в момента, а и което и да е друго, съставено от партиите в парламента, по очевадни за всички причини не може да направи това.

3. Да спре кражбите от бюджета през приходната и разходната част, възлизащи на над 500 млн. лева месечно или 7 млрд. годишно.

4. Да окомплектова наличните материали в службите за сигурност и обществен ред, касаещи съпричастност към престъпна дейност на лицата, участвали в управлението на страната в периода 1989-2018 година.

В декларираните намерения на Миленов влизат и неща като възможност да се отзовават директно от народа фигури в изпълнителната власт - държавна или общинска, въвеждане на мажоритарна избирателна система, упражняване на законодателна власт чрез референдуми, пряк избор на всички ключови ръководни постове в съдебната система, включително главен прокурор, отпадане на давността за престъпления, свързани с приватизационни и концесионни сделки, замяна на имоти държавна и общинска собственост и възлагане на обществени поръчки.

Протест пред Столичната община срещу порочните практики в детските градини

Пред сградата на Столичната община се проведе протест заради липсата на достатъчно места в детски градини, ясли и училища, организиран ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика