Фандъкова: Най-добрият начин за носене на отговорност е оставката

3126
Фандъкова: Най-добрият начин за носене на отговорност е оставката
Снимка: БГНЕС

"Всеки политик, когато допусне грешка трябва да може да носи отговорност и най-добрият начин за носене на отговорност е подаването на оставка. Смятам, че той постъпи съвършено правилно. Никой не може да оставя сянка на съмнение за намеса в намеса в работата на журналистите". Това заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова в коментар относно оставката на депутата Антон Тодоров.

"Трудно ми е с моите ангажименти да следя в детайли не съм запозната с цялата история, затова коментирам по този категоричен начин", допълни още тя пред bTV.

Прогноза: Конкуренцията между Радев и Борисов ще продължи

Конкуренцията между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов ще продължи, прогнозира пред радио „Фокус“ политологът ...

Относно подобния случай с Делян Добрев, Фандъкова каза: "Със сигурност е много важно конкретните случаи какви са. Затова г-н Добрев абсолютно правилно и достойно подаде своята оставка. Аз лично подкрепих г-н Добрев в лично качество като професионалист и човек, с когото съм работила в добро сътрудничество. Готова съм да подкрепя всеки, който подкрепя проектите за развитие на София. Аргументите са различни и това е нормално".

По повод обвиненията от страна на Корнелия Нинова, че ГЕРБ не се бори с корупцията, столичният кмет заяви: "Със сигурност трябва да има успокояване на страстите. Излишно нагнетяване на обстановката не е необходимо. Едва ли някой си е поставил за цел да бламира президентството. Колегите от БСП са много добри във внушенията, така че трябва да е ясно едно - че политическата воля за борба с корупцията я има и се вижда в законопроекта на правителството. Никой от моето семейство не работи в Столична община, въпреки че имат качествата. В комисиите задължително влизат представители на различни политически сили."

Наредбата за опазване на обществения ред

"Тепърва предстои да се прецизират текстовете. Много от проблемите не са включени в сегашните наредби. Трябваше да се даде инструмент в ръцете на контролните органи. Аз самата съм изключително голям привърженик на добрите улични музиканти. Тук говорим за нарушаване на обществения ред", поясни тя относно пиенето на бира. "Много е важно на полицията да се даде инструмента в ръцете, да има регламент, за да може те да си вършат работата", обясни Фандъкова.

Бисери на деня: Не цигарите, а ценностите са опасност за нашето здраве

Дали заради настъпващите магнитни бури или високото напрежение в политическия живот днешният 5 октомври от сутринта се изпълни с крилат...

На въпрос докога ще се издават разрешителни за жилищно строителство без всякакви планове, Фандъкова отговори: "Докато закона не го забрани и го позволява. Това е изключително голяма тема. С главния архитект подготвихме текстове за промяна в закона и колегите от ГЕРБ ще внесат тези промени, за да отговорим на съвременните условия и да има регламент и да запазим голяма част от зелените площи."

Пътните ремонти в София

"Дали са измислени фирмите или не аз не мога да кажа. Най-много се ядосвам на фирмите, които работят некачествено. Прекратих три договора, налагам санкции непрекъснато. Законът за обществени поръчки не ми позволява да имам черен списък. Трудностите на работата в големия град е това, че дори когато се работи хората очакват всичко да бъде идеално. Благодарна съм на гражданите за всички сигнали, но по-голямата част от сигналите са отдавна регистрирани и фирмите са задължени да отстранят дефектите. Паветата отиват на депото на Враждебна. Проверките ще покажат дали изчезват", допълни още Йорданка Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски: Утре може да няма президент (ВИДЕО)

Официално: Без заседания на парламента по време на предизборната кампания

Митов: Указът на президента за назначението ми е тест за него (ВИДЕО)

"Възраждане" ще внесат доклада за "Боташ" в прокуратурата

Главчев към Радев: Който осуети предложените министри, ще носи отговорност

ПП-ДБ искат извънредно заседание на парламента за "Боташ" (ВИДЕО)

Киселова: Парламентът ще се използва като предизборна платформа

Сваляне на служебното правителство: Варианти, единият доста реалистичен

"Вярвам, че ако няма катаклизми, ще разчитат на мен": Говори служебният министър на културата

Румяна Бъчварова: България е в конституционна криза и криза на демокрацията

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика