ГЕРБ и БСП кръстосаха шпаги на теми комунизъм, лицемерие и стабилност

1967
ГЕРБ и БСП кръстосаха шпаги на теми комунизъм, лицемерие и стабилност
Снимка: БГНЕС

Почитта към жертвите на комунистическия режим на 1 февруари стана повод за размяната на остри думи от трибуната на парламента. Утре отбелязваме годишнина от Народния съд, напомни на колегите си депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски.

„Основната му цел е елиминиране на евентуални политически противници на режима. На 1 февруари княз Кирил, регентите, 67 депутата, 22 министри, 48 генерали и полковници, 8 царски съветници са убити. Преките извършители Фердинанд Козовски става председател на Народното събрание, а Изидор Девин е от НКВД.

2 седмици по-късно - Караянчева не казва нищо за герба със сърп и чук на входа на парламента

Вече 2 седмици нямаме отговор от председателя на парламента относно комунистическия ГЕРБ на фасадата на входа на бившия Партиен дом, ко...

По време на червения терор са намерили смъртта си десетки хиляди души, а семействата им са третирани като ненадеждни. След този геноцид от българи срещу българи най-стабилната страна на Балканите е доведена до фактически фалит“, изтъкна Гърневски. Пловдивският народен представител посочи 1990 г. с обявения от правителството на Андрей Луканов мораториум върху външния дълг.

„Днес никога не са били заделяни толкова средства за образование. Говорят за ток и вода кристално чиста, а кой завеща разнебитената ВиК мрежа. Кой на 26 април 1986г. скри тежката авария в Чернобил и остави хората да пият заразена вода. В страната има спастрени пари за черни дни, важно е да ги докопате. Знайте, че никой от греховете ви не е забравен“, отсече от трибуната Гърневски. Според него социалистите имат един изход и той е да помолят да им прости държавата.

Червеният депутат Александър Симов отговори от името на социалистите.

„Респект към политическото въображение на г-н Спас Гърневски. Две правителства на Бойко Борисов паднаха от протести. Къде е този икономически възход. Хората бяха пред парламента“, възмути се Симов. Социалистът все пак призова за единение и посочи, че всяка жертва заслужава уважение.

Pew Research Center: В България най-много тъгуват за комунизма

30 години след падането на "Желязната завеса" повечето жители на Източна Европа одобряват политическите икономическите свободи, които и...

За мен винаги е странно как антикомунистически есета може да чете човек, който е писал стихотворения във възхвала на комунизма.

Според него винаги е чудно за него как един пролетарски поет може да си позволи подобна стилистика. „Много е особено това поетично въображение, което описва България като държава на стабилност, просперитет и възход. Две правителства на Бойко Борисов падат заради улични протести. Третото е на път да падне, защото България е по улиците. Къде я видяхме тази стабилност“, каза Симов.

„Всяка жертва на политически режим в България заслужава нашите уважения. Ние изказваме своя поклон пред всички загинали заради политически загинали.

Крайно време е да спрем да ровим костите на тези хора, за да трупаме политически дивиденти. Това е най-голямата гавра с тях, която можем да си позволим.

Гласуването за CETA - поредното доказателство, че ГЕРБ и ДПС управляват заедно

С гласовете на ГЕРБ и ДПС парламентът ратифицира СЕТА на първо четене. Тя представлява всеобхватно икономическо и търговско споразумени...

Постоянно говорим за национално съгласие, постоянно говорим, че трябва да имаме обща визия за миналото“, каза още Симов. Той призова да се спре да се използва историята, защото това е гавра с миналото на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика