ГЕРБ: Не само, че България е катастрофирала, но някой иска и да я доубие

29324
ГЕРБ: Не само, че България е катастрофирала, но някой иска и да я доубие
Снимка: БГНЕС

"Дни наред казвам, че държавата е катастрофирала". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според Борисов, когато дойдат препоръки от ЕК, трябва да се вслушват повече хора. "Дипломатичният език на ЕС се отличава от нашия. Когато искат да кажат, че една система е не ефективна - те правят мониторинг", подчерта Борисов.

"Колко пъти трябва да кажем на Орешарски, че приходните ни агенции не работят, а парите, които се обещават, са от кредити", запита лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС.

"Чувам, че бюджетната комисия е подготвила заеми за над 3 млрд. лв. Не само, че не сме катастрофирали, а че някой ни натиска, за да ни доубие", добави той. Според него накрая никой няма да получи пенсия и отговорността от това ще понесат идните правителства. "Непоправими са последици през следващите години", обясни лидерът на ГЕРБ и определи препоръките на ЕК като вот на недоверие от Брюксел.

Борисов подчерта, че фирмите-изпълнители на обществени поръчки са започнали да подават искове срещу общините, защото не са си получили парите. "Нищо не може да се направи вече и това е катастрофата - безвъзвратно са загубени пари и време", категоричен бе Борисов.

"Колко пъти му казахме на Орешарски, че приходните агенции не работят и на какъв език още да му го кажем?", запита той и допълни, че оценката за въздействието на околната среда на проекта "Набуко" е направена за 7 години, а на "Южен поток" - за 8 месеца.

"Защо един готов проект го набутахме в задния двор на ЕС? Аз щях да съм го подписал още миналия януари", обясни Борисов.

Правителството самозаблуждава обществото за състоянието на страната и всичко това можем да го потвърдим с анализ. Това каза Менда Стоянова по време на пресконференцията на ГЕРБ, предаде репортер „Фокус”.

Борисов се гаври с протестиращи срещу него: "Нека вземат някой лев!"

Една групичка от петдесетина спортистчета ме причакаха пред входа на парк-хотел "Москва", но няма проблем, възприемам се и в тази ситуа...

„Установява се трайна тенденция на влошаване на приходите и увеличаване на разходите. Имаме драстичен срив на приходите от данъци, като оттам се очакваше ръст. Разходите продължават да растат. Правителството води България към срив, води България надолу”, допълни още Менда Стоянова. "Нашите управници не се тревожат. Имаме откъс от събиране на данъци. Комисията казва – имате растяща корупция, имате политически натиск върху контролните органи. Имате контрабанда”, заяви още тя.

Процедурата срещу България заради проекта „Южен поток” означава много тежка критика. Това заяви Мария Габриел, български евродепутат и Ръководител на българската делегация на ГЕРБ в групата на ЕНП в Европейския парламент.

„За това нещо предупреждават вече от много време и ГЕРБ, и Реформаторския блок – стартирането на наказателната процедура спрямо България заради започналото у нас изграждане на отсечката от руския газопровод „Южен поток” означава много тежка критика, защото това е последно предупреждение”, обясни Габриел.

По думите й започването на процедура означава, че е необходимо да бъде защитен българският интерес и в случая, този интерес се защитава от Европейската комисия. Докато не бъде съобразен с европейското законодателство – проектът не може да бъде продължен, подчерта тя. По думите й отношенията между България и Русия не могат да бъде представени пред тази форма – да са застрашени – те могат да бъдат много добри, като междувременно България се държи коректно и лоялно, като истинска страна-членка на ЕС и на НАТО. Много ясно е заявено, че проектът „Южен поток” трябва да отговаря на европейското законодателство, на так. нар. трети пакет – много ясно в него е защитен българският интерес, благодарение на това европейско законодателство, подчерта евродепутатът.

Бойко за Бареков: Разликата между мен и БСП е повече от електората му

Разликата между мен и БСП е повече от електората на "България без цензура". Това сметна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и продължи размян...

„Не смятам, че всякакъв тип спекулации за отношенията ни с Русия могат да оказват влияние. По-скоро, това е нещото, което обърква хората. Нашето поведение трябва да е еднолинейно и трябва да бъде в съответствие с това, че сме страна-членка на ЕС и на НАТО. Това е гаранция за защита на българския интерес. Не може страната да бъде поставена пред зависимост. А това, което се случва благодарение на ЕС и европейското законодателство е, че тази независимост на България да бъде запазена”, каза още Мария Габриел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика