ГЕРБ: След днешния Костинброд в енергетиката искаме оставката на Манолова, нямаме нужда от Мая полицая

6494
ГЕРБ: След днешния Костинброд в енергетиката искаме оставката на Манолова, нямаме нужда от Мая полицая
Снимка: БГНЕС

"ГЕРБ ще поиска оставката на Мая Манолова, заради тежка неадекватност и невъзможност да си изпълнява задълженията като председател на комисията по ревизия на управлението през последните 10 години". Това обяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова на специален брифинг тази вечер.

Повод за реакцията стана днешното посещение на Манолова в "Булгартрансгаз". "Манолова демонстрира тежка неадекватност и  невъзможност да си изпълнява задълженията си. Това, което се случи днес, е пълен абсурд. Призовавам "Изправи се! Мутри, вън!" да предложат друг председател, има по-нормални сред тях. Нямаме нужда от Мая полицая", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той уточни, че също е член на тази комисия, но никой не го е уведомил за акцията на Манолова в сградата на  "Булгартрансгаз".

ГЕРБ ще подкрепи всички законопроекти за промени в Изборния кодекс

Ще подкрепим всички законопроекти за промени в Изборния кодекс, за да дадем шанс да погледнем в пропастта. Това обяви депутатът от ГЕРБ...

"Манолова нахлу в сградата и поиска всички документи за "Балкански поток" до понеделник и то на електронен носител. Това е огромна по обем работа и то с чувствителна информация, която трябва да се даде с подпис и печат на дружеството. Това днес беше вероломно нахлуване, което не подобава на един народен представител. Днес станахме свидетели на Костинброд в енергетиката", заяви от своя страна и енергийният министър в оставка Теменужка Петкова. Тя допълни, че ще се направи проверка относно допуска в сградата, и ако се установят нарушения, ще бъдат сезирани компетентните органи. 

"Надяваме се този цирк и фарс скоро да свърши, манолова прекрасно разбира, че тази комисия е пълен нонсенс, те нямат капацитета да проведат проверките, нямат капацитет да създадат и кабинет и им остава да разиграват циркове ежедневно", каза от своя страна Дани Каназирева.

На брифинга от ГЕРБ потвърдиха изтеклата вчера информация, че ще поискат тълкувателно решение от Конституционния съд за приетия  мораториум върху решенията на Министерския съвет, както и да го обявят за противоконституционен. "Ще питаме Конституционния съд допустимо ли е с решение на Народното събрание да се отнема и ограничава правомощия на Министерския съвет и други държавни органи, които изпълняват функция според законите и Конституцията", заяви Десислава Атанасова. "Считаме, че вече има такава съдебна практика, но вероятно на юристите в Народното събрание от партиите на промяната отново тя трябва да им се напомни", призова Атанасова.

Външният министър Екатерина Захариева също коментира, че решението на НС противоречи на Конституцията на България, нарушавайки принципа на разделението на властите и правовата държава. "С мораториума се ограничава дейността не само на МС, но на всеки един държавен орган в държавата, определен с конституция и закон", посочи Захариева. "За има-няма три дни това 45-то Народно събрание и мнозинството в него е приело не по-малко от три противоконституционни решения", допълни тя.

ГЕРБ официално върна мандата за съставяне на правителство

Номинираният от коалицията ГЕРБ-СДС за премиер Даниел Митов върна мандата за съставяне на правителство на президента Румен Радев. "Коа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика