ГЕРБ видяха в отлагането на вота на недоверие опит за саботаж на Председателството

1327
ГЕРБ видяха в отлагането на вота на недоверие опит за саботаж на Председателството
Снимка: БГНЕС

Зад отлагането на датата на вота на недоверие стои опит за саботаж на Председателството на Съвета на ЕС.

Това каза пред журналисти в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод заявката на БСП и ДПС, че ще внесат вот на недоверие към правителството на тема корупция на 17 януари.

Йордан Цонев призна, че ДПС иска властта

Имаше монтаж на националистите във властта от страна на Бойко Борисов, без да има нужда. Той имаше четири опции да направи правителство...

„Не смятам, че са в състояние да провалят Председателството, но ми е неприятно, че правят такива опити. Нямат чак такъв голям потенциал“, заяви той.

„Готови сме да дебатираме темата корупция. Бяхме готови още днес или утре, подготвили сме се. Вече 2 месеца се готвим и не можем да дочакаме да вземат решение“, посочи Тома Биков.

„ДПС все пак са малко по-конкретни хора, но явно и те имат проблем, защото след среща с Нинова казват, че трябва да се конкретизира. Надявам се, ДПС да им конкретизира поне част от тезите, ако те не могат. Добре, че са ДПС да ги вкарат в някаква рамка, иначе изглеждат като разпасана дружина, която се чуди с какво да се занимава в Народното събрание“, коментира депутатът от ГЕРБ.

„Смятаме, че това е вот заради самия вот. Преди няколко месеца БСП обявиха, че ще внесат вот на недоверие, без да знаят на каква тема и в каква политическа конфигурация. Водиха преговори 2 месеца, днес чухме неясни обяснения от страна на Корнелия Нинова за това, че тепърва ще избистрят конкретните корупционни казуси, заради които ще искат вот“, обясни Тома Биков, цитиран от Фокус.

Вот на недоверие ще има, но след Бюджет 2018, според ДПС

Вот на недоверие ще има. Той обаче ще бъде, след като бъде приет Бюджет 2018. Това стана ясно от коментара на Хамид Хамид пред БНР (&ld...

„Неслучайно са избрали ден преди официалното поемане на Председателството, за да могат на следващия ден да обиколят телевизиите и да говорят колко лоша е България. Това целят, нищо друго. Наясно са, че са абсолютно безпомощни да създадат реалистична алтернатива. Сигурно искат да изместят малко и вътрешния си огън по отношение на приватизацията. Това са истинските им мотиви, иначе досега да бяха внесли 3 вота“, заяви депутатът.

„Днес голямото постижение е, че успяха да избистрят поне някаква дата, водени от други мотиви, а не че са крайно обезпокоени от корупцията в България. Те не са толкова чувствителни, ако става въпрос за техните хора“, поясни Тома Биков.

В отговор на въпрос дали е обсъден случаят със задържан общински съветник от ГЕРБ в Свиленград за трафик на хора депутатът уточни: „Не сме обсъждали темата още. Надявам се, че всеки който се занимава с такива неща и има доказателства, да бъде осъден и да си получи наказанието. Над никой нямаме намерение да опъваме чадър“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика