Григорова се надява, че Бойко Борисов ѝ вярва

11225
Григорова се надява, че Бойко Борисов ѝ вярва
Снимка: Actualno.com

Силно се надявам да мога да разчитам на по-широк кръг от граждани. Силно се надявам Бойко Борисов да ми вярва и да вижда в мен потенциал за добър стопанин на София, какъвто той не успя да намери. Всеки глас е добре дошъл. Това каза кандидатът за кмет на София от МК „БСП за България“ Ваня Григорова в ефира на Нова телевизия относно изказването на лидерът на ГЕРБ, че ще я подкрепят на балотажа.

ОЩЕ: Борисов призова да се гласува за Ваня Григорова в София (ВИДЕО)

„ПП и ДБ са в сглобка с ГЕРБ, а не аз. В крайна сметка софиянци не са крепостни селяни. Независимо за кого са гласували на предходните избори те имат свободата да изберат за кого ще гласуват сега“, каза още тя.

АКО СТАНЕ КМЕТ

Попитана как ще работи с общинския съвет, които е съставен основно от общински съветници от ПП-ДБ и ГЕРБ, тя отговори, че ако се иска да се работи, може да се работи. „Алтернатива има и това ще се види в неделя“, заяви Григорова.

На въпрос може ли да стопи разликата между нея и Васил Терзиев от 10% и от коя партия очаква подкрепа, тя отговори, че не е говорила с никой от партийните лидери. „Не мога да огранича Корнелия Нинова да говори с който иска, нито Бойко Борисов да казва каквато си иска. Аз говоря с граждани и столичани. Използвам и последните дни, за да се срещна с хората, защото на мен ми е нужна всякаква подкрепа. В началото бяха 20%, сега са 10%. Това не е непреодолима разлика. Особено когато потенциалът на ПП-ДБ е изчерпан“, добави тя.

Искам София да прилича на Троян

Така Григорова отговори на въпрос на кой град иска да прилича столицата. В дебат преди първия тур на местните избори кандидатите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и на ГЕРБ Васил Терзиев и Антон Хекимян се обединиха, че биха искали София да прилича на австрийската столица Виена. Сега Григорова засегна темата, като заговори за Виена в периода ѝ на управлението между Първата и Втората световна война и социалната ѝ политика. Григорова обаче не говори чии знамена се веят наравно с австрийското пред сградата на Ратхауса (кметството) във Виена (СНИМКА).

ОЩЕ: Захапаха се: Ваня Григорова отвърна саркастично на Терзиев за идея за дебат

ОТНОШЕНИЯТА ѝ С НИНОВА

Попитана какви са отношенията й с лидера на БСП Корнелия Нинова и получила ли е поздравления от нея след първия тур на изборите, Григорова заяви, че не са се чували. „Важно е да се съсредоточа върху кампанията. Ако иска да ме поздрави, ще си вдигна телефона. Аз съм номинация на БСП-София. Това са местни избори, а Нинова трябва да се грижи за цялата страна“.

НОВ ЛЯВ ПРОЕКТ

Относно прогнозите за политическото и бъдеще и евентуален паралелен ляв проект, Григорова заяви, че към момента битката за нея е тази за кметското място. „Няма как да се говори за по-дългосрочни цели. Няма как да съм лидер в БСП, защото не съм член на тази партия“, отговори кандидатът за кмет на София.

И добави: „Няма как да мисля за нови проекти и политическа ситуация. Трябва да има силно ляво. Как ще се развие ситуацията не мога да кажа. Важно е тук и сега“.

„Не мисля за Бахамите, както моя опонент, нито за големи сглобки. Трябва да се съсредоточим върху важните за София и софиянци теми“, категорична бе Григорова.

ОЩЕ: Григорова отказа да отговори руски ли е Крим и обеща да махне украинското знаме

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ГЕРБ-СДС откри кампанията си в София с тържествен водосвет и молитва (СНИМКИ)

Да им вярваме ли този път? Министър обещава да има машини за гласуване на 9 юни

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика