Ива Митева: ИТН все още има парламентарна група, но натискът продължава

9029
Ива Митева: ИТН все още има парламентарна група, но натискът продължава
Снимка: БГНЕС

„За да има парламентарна група, са необходими 10 народни представители и ние ги имаме. Така че мисля, че няма повод да подавам оставка като зам.-председател на парламента“, заяви Ива Митева от ИТН в „Лице в лице“ по БТВ.

„Силно се надявам да няма повече. Силно се надявам това да е бройката окончателната, въпреки че и снощи продължи натиска върху колеги. Много е неприятно“, каза Митева. Според нея „снощи са звънели на нейни колеги“, „знае за двама“, но „резултатът е отрицателен“.

Ива Митева: Кирил Петков убеждаваше наш депутат да преосмисли поведението си

След като вчера комисията по финанси не прие законопроекта за актуализацията на бюджета, късно снощи Кирил Петков се е обадил на нашия ...

По думите ѝ тя е в „шок“ от действията на Радостин Василев и напусналите групата депутати и отбеляза, че спортният министър в оставка е защитавал Слави Трифонов в свои постове и е казвал, че лидерът на ИТН не иска власт. „Неприятно ми е това, което се случва в публичното пространство. Самата аз съм обвинявана за какво ли не. Може би това беше моментът да се сложи някаква спирачка на това, което се случва и вземането на еднолични решения. Предполагам, че нещо е обещавано на нашите колеги, но не искам да говоря без доказателства. Твърди се, че са им предлагани постове в министерства и агенции, както и в кандидат-депутатски листи. Това е грозно и то на фона на заявката за борба с корупцията и морала. Защо потъпкваме всички норми?“, пита се Ива Митева.

ИТН предлага първа точка в заседанието на парламента утре да бъде изслушването на външният министър Теодора Генчовска, която ще разкрие много интересни подробности по въпроса за отношенията ни със Северна Македония. Митева заяви, че не разбира „как Радостин Василев си промени мнението за толкова кратък период от време“. По думите ѝ Радостин Василев е твърдял, че постоянно е в контакт със Слави Трифоново, дори му се обаждал пред нея, а сега твърди, че не са се нито чували, нито виждали отдавна.

Според нея парламентарната група е знаела за намерението на Слави Трифонов да изтегли министрите на ИТН от правителството. Лично тя е закъсняла за въпросното заседание, но колегите са били уведомени от Тошко Йорданов. Митева смята, че ако е имало еднолично управление в правителството, то е от страна на Кирил Петков и Асен Василев, а в ИТН Слави Трифонов и Тошко Йорданова винаги са казвали "ще се консултираме с нашите експерти".

„Не мога да разбера хората, които твърдят, че са били гумен печат на Слави Трифонов. Имахме собствен глас и често гласувахме противно на това, което Тошко Йорданов ни е казвал“, коментира Митева и посочи като пример субсидиите за библиотеките.

Отцепниците от ИТН официално напускат парламентарната група

Петима депутати на "Има такъв народ" внесоха в деловодството на Народното събрание заявления, че напускат парламентарната група. Това с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

ПП-ДБ искат временна комисия за пътната карта на ГЕРБ и Турски поток (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика