Ивайло Иванов е новият управител на НОИ

2598
Ивайло Иванов е новият управител на НОИ
Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание парламентът единодушно избра Ивайло Иванов за управител на Националния осигурителен институт (НОИ), предаде репортер на БГНЕС.

Иванов става управител на НОИ за срок от 4 години. Неговата кандидатура беше и единствена. Ивайло Иванов беше издигнат от ГЕРБ и ОП.

У нас работят 8% от пенсионерите, броят им постоянно расте

Близо 8 на сто от пенсионерите у нас продължават да се осигуряват за пенсия, тоест не са спрели да работят след пенсионирането си. Броя...

От 2003 г. Ивайло Иванов работи в Агенцията за социално подпомагане, като в периода 2003-2009 г. е заместник изпълнителен директор, а от 01.09.2009 г. до 02.06.2016 г. е изпълнителен директор на агенцията.

През времето, в което работи в Агенцията за социално подпомагане, Ивайло Иванов осъществява успешни реформи, довели до оптимизация на организационно управленската структура на Агенцията и повишаване на ефективността на системата за социално подпомагане.

От 03 юни 2016 г. е заместник-министър на труда и социалната политика. Ивайло Иванов е бил член на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт през 2012 г., а от 2009 г. до момента е член на Управителния съвет на Държавния фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионната система.

По време на дебатите за избора на новия управител от опозицията в лицето на БСП и ДПС също изразиха подкрепата си за Ивайло Иванов.

НОИ е издал над 1 млн. персонални кодове

Броят на издадените в приемните на Националния осигурителен институт (НОИ) Персонални идентификационни кодове (ПИК) достигна един мил...

Георги Гьоков от БСП подчерта, че Иванов е професионалист, който отговаря на изискванията за управител на НОИ. „ПГ на БСП обсъди кандидатурата му и одобряваме записаните в концепцията му цели. Засега се увеличава само пенсионната възраст и стаж в политиката на управляващите, с което обаче не сме съгласни“, каза Гьоков.

Той изтъкна, че кандидатурата на Иванов не е издигната от подходящите политически сили, но БСП ще подкрепи кандидатурата му, което е един много сериозен кредит на доверие. „Това е и доказателство срещу това, което говорите постоянни за някакви конфронтация от страна на опозицията. Подкрепяме го заради професионалните му качества, а не заради това, че е издигнат от ГЕРБ и ОП. Пожелаваме му да има сили и нерви и да следва изготвената от него концепция“, заяви още депутатът от левицата.

От своя страна Хасан Адемов от ДПС посочи, че от са убедени, че избора за председател на НОИ трябва да бъде подкрепен консенсусно.

„Нямаме основание да не търсим възможност за постигане на консенсус. За публична институции като НЗОК и НОИ трябва да се постига консенсус за управлението им. Предизвикателството за управлението е да се реализира прозрачно управление на НОИ“, заяви още Хасан Адемов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика