Йовчев се сравни с Дилма Русеф за кризата в КТБ

15883
Йовчев се сравни с Дилма Русеф за кризата в КТБ

„Колкото Дилма Русев има вина за загубата на Бразилия от Германия, толкова и правителството има вина за състоянието на КТБ и респективно и МВР за възникналата преди седмици „банкова криза”. Това заяви в интервю за Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Според него много ясно трябва да се каже, че правителството няма функции, правомощия и отговорности по отношение на контрол и регулиране на банковата система.

Йовчев: Не се ангажирам да кажа, че някой предварително е планирал кризите в КТБ и ПИБ

Ситуацията е коренно различна и в течение на времето това може би ще стане ясно. Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев относн...

По думите на министъра много лесно може да се проследи на какво се дължи моментното състояние на КТБ (Корпоративна търговска банка). Според вътрешния министър тук трябва да се изследват какви действия на ръководството са довели до това състояние, какви са действията на контролните органи.

„Много е интересно да се види, защо и на какво се дължи един такъв бомбастичен ръст за кратък период от време от над 6% от пазарния дял, да се изследва много внимателно портфейла, да се види от къде фактически са набавени средства за дейността на тази банка, дали е единство на пазарен принцип – държавните пари са били основно в тази банка и т.н. Аз мисля, че това ще стане ясно на хората”, каза още Йовчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика