Калфин: Трябва да променим мнението на хората за политиците

11163
Калфин: Трябва да променим мнението на хората за политиците

Излизаме от тежки избори. Виждаме, че хората негодуват заради слаба държава и институции, липса на перспектива. Тези негласували 50% показват, че българите са изгубили доверието си към политиците въобще. Това трябва да бъде най-големия урок за нас, нашата цел - да променим мнението, че политиците защитават само собствените си интереси. Това заяви Ивайло Калфин от АБВ от парламентарната трибуна.

Той заяви, че е обнадежден от някои изказвания, които е чул преди своето и се надява всички да търсят националния интерес.

Калфин: Новият парламент трябва да започне работа по краткосрочните проблеми

Най-трудно ще бъде да се постигне някакво съгласие по важни за страната теми. Този парламент ще трябва да започне да работи по краткоср...

"Хората няма да се изненадат, ако чуят конфронтация или видят дебелоочие. Дали можем да предложим друго?", запита Калфин.

Той поздрави ГЕРБ за проведените диалози, но подчерта, че от всички зависи те да продължат по най-добрия начин. 

"Какво може да ни обедини? Външна заплаха – виждаме настъпление на ислямския фундаментализъм, очакваме противопоставяне. Трябва да отговорим и на измененията в ЕС с наша твърда позиция. Вътрешна заплаха - по отношение на бюджета и доходите. Днес тези, които чертаят разделителни линии, трябва да понесат отговорност. Имаме нужда от национално съгласие с всички различия, Това не означава подкрепа на на политическа програма, а избирателите на всяка партия да се припознаят в управлението", каза още Калфин.

По думите му националното съгласие трябва да бъде около няколко въпроса - силна държава, справедливо и ефективно правосъдие, добър Изборен кодекс, демографска политика, балансирано регионално развитие, подкрепа за българските наука и култура. "Сигурен съм, че ако има добро желание, този парламент ще може да се справи. Призовавам ви да отърсим онова, което очакват българските избиратели", завърши Калфин.

Калфин: Имаше умисъл в клатенето на КТБ

"Според мен проблемът тръгна от спора между двамата господа - Пеевски и Василев (Делян Пеевски и Цветан Василев), но след това прерасна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика