X
 
 

Каракачанов подписа договорите за закупуване на осем самолета F-16

1517 0
Каракачанов подписа договорите за закупуване на осем самолета F-16
Снимка: БГНЕС
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов подписа международните договори за изтребителите F-16 на обща стойност 1 256 153 980 щатски долара. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

С контрактите се договаря доставката от правителството на САЩ за българските въоръжени сили на осем самолета F-16 Block 70 и свързаното оборудване и въоръжение. Съгласно Конституцията на Република България и редът на Закона за международните договори на Република България, за да влязат в сила тези договори, следва да бъдат ратифицирани от Народното събрание.

Каракачанов: Цената на изтребителите е 2,2 млрд. лева и Радев го знае

Реално цената на изтребителите F-16 е 2,2 млрд. лв. Аз не знам откъде Радев (президентът Румен Радев, бел.ред.) твърди, че са 3,2 млрд....

Отчитайки финансовите ограничения на България, Държавният департамент на САЩ е предприел действия за намаляване на общата цена с до 60 млн. щатски долара посредством искане от Конгреса на САЩ за допълнително финансиране, което да бъде използвано в интерес на България. Предстои искането на Държавния департамент да бъде разгледано от Конгреса на САЩ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители