Каракачанов показа незнание, че гадни престъпления се вършат не само от цигани

9841
Каракачанов показа незнание, че гадни престъпления се вършат не само от цигани
Снимка: БГНЕС

Защо не чуваме тези остри думи, когато извършител на такива гадни дела е българин? Посочете ми случай. Убийството в Стара Загора от вчера. Ще трябва да ме запознаете, убийството в Стара Загора не го знам (бел. ред. - става въпрос за случай, при който 65-годишен мъж прободе младата си приятелка и майка на 8-месечно момиченце). Така протече разговорът между военния министър Красимир Каракачанов и журналисти в Министерския съвет, след като лидерът на ВМРО беше попитан дали правителството одобрява реториката му по отношение ромския етнос.

Припомняме, че вчера (8 януари), когато посети село Войводиново, където двама млади цигани пребиха командос и имаше сериозни протести, Каракачанов заяви, че "циганите станаха изключително нагли и търпимостта на българското общество се изчерпа".

Формалната интеграция на ромите от властите предвещава катастрофа

Гета. Мизерия. Изнасилвания, кражби, убийства. Бунтове, хвърчащи камъни и бити полицаи. Пълзяща ислямизация. Своеволие и нагло безочие ...

Военният министър беше върнат към темата след като говори за новия многоцелеви изтребител за българските ВВС. Той повтори тези, които многократно публично е повтарял – за това, че самите цигани се наричали "цигани" и, че "се правим на по-големи католици от папата". Когато обаче му беше зададен въпросът къде е държавата и лично той като управляващ по отношение на интеграцията и "усвоените за 25 години десетки милиони фондове за интеграция" (бел. ред. - по думите на самия Каракачанов, който добави, че "въпреки това живеят по зле отпреди“), отговорът беше, че от много години говорел, че трябвало да се направи програма, но в парламента нямало политическа воля, защото имало страх от медии и "псевдоправозащитни организации", както и от Брюксел. Той не се съгласи, че управлението "решава на парче" нещата с ромската интеграция – когато стане скандал, както в случая с Войводиново.

Много меко реагирах, много дипломатичен – опитах се да се съобразявам, че съм вицепремиер и част от правителството, защити думите си Каракачанов и прикани журналистите да отидат да видят "момчето какво са го направили".

Въпросът е как на тези хора ще им вкараме в главата, че законът е еднакъв за всички, влезе в темата Каракачанов и се оплака, че във Войводиново общината предложила общински парцели на ромите и те да си построят на тях законни къщи, но ромите поискали общината да им ги построи. Трябва да се премахнат гетата и тези хора да се интегрират в нормалните квартали, където живеят нормалните хора, заяви още Каракачанов, но не влезе в детайли има ли оценка къде в България се случва това и какъв е евентуалният напредък на държавата да се случва, след като през миналата година парламентът отхвърли мониторинговия доклад за интегриране на ромите за 2017 година. На ниво комисия беше констатирано, че държавата не е достатъчно ангажирана. Специално за образованието в Столипиново на 15 ноември Actualno.com публикува материал относно фактическото положение.

Междувременно, от Комисията за защита от дискриминацията съобщиха, че сдружение "Единство" - Хасково е подала жалба срещу думите на Каракачанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

"Ако трябва и през почивните дни": Президентът започва срещи с всички потенциални служебни премиери (СНИМКИ)

С размяна на любезности Радев връчи третия мандат на ИТН, те върнаха празна папка (СНИМКИ и ВИДЕО)

С метафори за годежи и казарми Янаки Стоилов разкритикува партиите: Прилагат Конституцията само когато не им пречи

Рая Назарян: Кирил Петков имаше неочакван юридически съветник в лицето на Делян Пеевски

Тома Биков: Изборите могат да бъдат и на 2 юни

Никола Минчев: Изборите могат да са 2 в 1 на 9 юни

Деница Сачева: ГЕРБ няма да подкрепи третия мандат за съставяне на правителство

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика