Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков се похвали с трапезата си за Бъдни вечер (СНИМКА)

24 декември 2021, 21:12 часа • 25631 прочитания

Премиерът Кирил Петков се похвали с трапезата си за Бъдни вечер. Той публикува снимка със съпругата си Линда и трите им дъщери. Петков и семейството му са спазили традицията за постни ястия и питка.

„Честита Бъдни вечер!“, пожела Петков.

По-рано семейство Петкови присъстваха на празничната служба в катедралния храм "Св. Александър Невски". А след това Негово светейшество патриарх Неофит и Кирил Петков разговаряха.

"Споделих му, че моят дядо беше в настоятелството на "Свети Седмочисленици" и ходеше на църква всеки ден, каза Петков. Пожелахме си заедно църквата и изпълнителната власт да работят рамо до рамо за лидирането и воденето на политики, които са най добри за българския народ", допълни премиерът. Той изрази желанието в днешния ден да не коментира политически теми.

По време на словото си патриарх Неофит призова християните да бъдат по-милосърдни. Пред събралите се миряни, сред които бяха Кирил Петков и съпругата му, светият отец отправи призив да се обичаме - себе си и ближния си, но да не бъдем лицемерни в тази наша любов.

 

 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес