Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: В регулаторите няма да допуснем котки в чували (ВИДЕО)

07 декември 2023, 12:08 часа • 1272 прочитания

В регулаторите няма да допуснем "котки в чували". Това коментира съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков пред медиите в парламента. 

Той прогнозира, че темата с регулаторите ще е много сложна. "Виждам анонси, че се опитват да преговарят през медиите. Там ще се седне, ще има отделен разговор", смята Петков. Според него нещата по тази тема ще се движат напред по много ясен и систематичен начин. ОЩЕ: ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС се разбраха как ще управляват заедно (ВИДЕО)

Дерогацията

Петков призова темата за дерогацията да не се преговаря на всеки две седмици. Според него всичко друго са ненужни драми. 

"Имаме една друга ясна договорка, че дерогацията трябва да бъде прекъсната на 1 март 2024. Защо от 1 март? Да се намали руският петрол от 100 до 50% отнема немного време, но от 50% до 0 отнема време", каза Петков. 

Според него също така българската държава трябва да е готова с екип, ако трябва да се влезе в рафинерията и да се оперира.

"Много е важно за българските граждани договорите, които се сключват за неруски петрол, да не вдигнат цената на бензиностанциите", добави още Петков. ОЩЕ: Борисов: Хвърлям оставка като лидер, ако ГЕРБ мръдне от позицията си за дерогацията

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес