Кметът на Перник: БСП е в идейна безпътица, Нинова живее в собствен свят

3093
Кметът на Перник: БСП е в идейна безпътица, Нинова живее в собствен свят
Снимка: БГНЕС

"БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа. Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна". Това заяви пред btv кметът на Перник Станислав Владимиров, който стигна до поста с подкрепата на БСП.

От Левицата се разграничиха от кмета си публично, след като стана ясно, че възнамерява да вдигне такса смет в града и да реформира средствата за култура на Перник. Той твърди, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет на Перник.

Кметът на Перник вдига такса смет с 800 %. Изпълнителното бюро на БСП се разграничава от това решение

Корнелия Нинова: 2021-a е годината на професионалистите в икономиката и финансите

Освен думата "криза" с всичките ѝ измерения, с която може лаконично да се опише отминаващата година, се оказва, че се е сбъднала минало...

По думите му, Нинова не разбира проблемите на Перник: "Аз не искам Корнелия Нинова да ме обича, но можеше да погледне малкия екип, с който работя и правим промяна", отбеляза Владимиров и добави: "Изпитвам една горчилка, че ръководството на партията не може да потърси елементарен контакт".

Затова кметът на Перник разчете позицията на партията като активна кампания срещу него, водена от собствената му партия. Владимиров дори видя натиск и опити да му се влияе да напусне БСП. Като основен прокламатор на тази кампания кметът посочи партийната телевизия.

"Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен – през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите", смята Владимиров.

Освен това, според него, има и друга причина за тази вътрешна битка: "От доста отдавна съм в партията, бил съм секретар. Аз съм потомствен социалист – прадядо ми е бил народен представител, това Корнелия Нинова не го знае. Тя се опитва да печели евтини политически дивиденти".

Корнелия Нинова: Управляващите отказаха да запишем, че ваксините срещу COVID-19 ще са доброволни и безплатни

Управляващата коалиция – ГЕРБ и Обединени патриоти, отказаха да запишем в решението на Народното събрание, че ваксините срещу COV...

Социалистът нападна лидера на левицата: "Корнелия Нинова живее в свой собствен живот, който пречи на развитието на партията. Тя не движи БСП в модерна посока, като на социалистите им липсва визионерството."

"Ще запомним, че БСП отстранява знакови фигури, че изключва партийни хора. Ще запомним Нинова с евтиния PR, който се опита да направи с коронавирус кризата с култура тази сутрин опити да бъде санитарка… Когато не си искрен и последователен трудно може да убедиш хората, че си алтернатива", смята Владимиров и добави: "Корнелия Нинова е една много малка част от БСП, която ще отмине. Не трябва да ѝ се отделя толкова внимание".

На въпрос пък дали общува с премиера Бойко Борисов кметът на Перник каза, че работи за перничани и има контакти с много политици. Не приема опитите да бъде злепоставен вътре в партията. "Тя (Нинова, бел. ред.) се упражнява върху партийни фигури, а не върху олигарсите в България", отговори раздразнено Владимиров.

Припомняме, че напрежението между лидерът на БСП и кметът на Перник започна още по време на водната криза в града, когато, за да реши проблема Владимиров често се срещаше с Борисов. Двамата правеха съвместни инспекции по изграждането на допълнителната водна връзка за водната система на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делегацията, ръководена от премиера Главчев, се поклони пред мощите на светите братя Кирил и Методий (ВИДЕО и СНИМКИ)

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика