Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента

4968
Корнелия Нинова: Призовавам всички, в деня, в който вотът на недоверие се дебатира, да се съберем пред парламента
Снимка: БГНЕС

Вчера, изплашени и вцепенени от нарастващото недоволство в цялата страна, премиерът Борисов, вицепремиерите му и представителите на управляващото мнозинство направиха недопустими внушения, включително и за БСП.

Първо, десетките хиляди протестиращи българи на различни възраст, с различни политически убеждения, с различни професии, не са платени провокатори. Те са почтени хора, които искат справедливост. 

Нинова: Да се обединим около идеите и хората, които няма да се огънат, за да ги реализират

„Преди четири години заявихме, че управлението е вредно, опасно, разграждащо държавността, а бедността и неравенствата растат. Че...

Второ, Борисов управлява 10 години със страх и репресии. Вчера направи същото. Внуши, че ще бъде запален Партийният дом. Че БСП ще счупи държавата. И жестоко бяха бити беззащитни хора. Няма да търпим това повече.

Държавата е счупена от ГЕРБ и присъдружните им партии за 10-годишното им управление. Многократно погазиха Конституцията и законите на страната. Заличиха разделението на властите. Обезсилиха институциите. Управляваха като мафиотско- олигархичен кръг. Доведоха ни до първо място по бедност и корупция и до последно по свобода.

Случилото се в президентството е груб акт на погазване на Конституцията и върховенството на закона. Но то беше поводът, капката, която преля чашата. И виждате, че протестите вече не са само в подкрепа на президента. Причините са много по-дълбоки - истинските причини за народното недоволство, потискано години наред, са пагубното и корумпираното управление на мафиотско- олигархичния кръг ГЕРБ във всички сфери на обществения живот. Ние не го казваме за пръв път днес, защото има протести. Заявихме го преди 4 години, не само на думи - показвахме го с примери. Противопоставяхме се с действия - твърдо и последователно за целия мандат. На този модел на управление трябва да се сложи край.

Поздравявам всички, които преодоляха страха и излязоха да кажат- "Стоп". Призовавам нашите членове и симпатизанти да продължават да организират, да подкрепят и да се включват в протестите в цялата страна.

БСП внесе вот на недоверие срещу правителството и поиска изслушване на Гешев

БСП внесе трети вот на недоверие срещу правителството. Поводът е "корупцията и ескалиране на напрежението" във връзка с протеста, прове...

Скъпи българи, този модел на управление може да бъде сменен по два начина - под натиска на протестите или с вот на недоверие. Ще успеем заедно и ще бъдем по-силни, ако ги съчетаем в едно. В сряда внасяме вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти. Призовавам всички - без оглед на партийни симпатии, в деня, в който този вот се дебатира, да ни подкрепят пред сградата на Народното събрание. Мирно, спокойно, без провокации и ексцесии.

ГЕРБ счупиха държавата. Всеки ден оставане на власт е пагубен за България. Единственият начин това да спре е оставка на правителството. И градеж, отново, от умни, знаещи, можещи и честни хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика