Корнелия Нинова разкри за среднощна среща с Петков и Василев

15824
Корнелия Нинова разкри за среднощна среща с Петков и Василев
Снимка: БГНЕС

"Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство, се срещат – това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да – имаше такава среща. И тя беше продиктувана от факт, че чухме мнение от нашите колеги от "Продължаваме Промяната", че до края на годината няма да се приеме бюджета за следващата година, и това ни притесни".

Така лидерът в оставка на БСП Корнелия Нинова коментира пред NovaNews късната среща снощи с Кирил Петков и Асен Василев на "Позитано" 20.

"Доста предателства преживях от хора, които съм стимулирала в политиката. Гърбът ми е като дъска за дартс – пълен със стрелички", каза още Нинова. Кои са евентуалните приемници на Корнелия Нинова - първи прогнози (ВИДЕО)

Тя бе категорична, че няма конфликт с Крум Зарков, който публично обяви намеренията си да се кандидатира за лидер на социалистите при пряк избор на новия ръководител. Според нея Зарков имал конфликт с партията.

"Предложих го за депутат и член на Изпълнителното бюро на партията. Предложих също да е зам.-председател на парламентарната група. Той е един от най-ярките привърженици на Истанбулската конвенция. Дори подаде оставка заради позицията на партията против джендър идеологията", заяви пред медията Нинова.

Преговори за коалиция: Бюджет 2022 няма да бъде приет по-рано от януари догодина

Бюджет 2022 трябва да бъде приет до края на януари догодина. Това решение взеха в последния ден от преговорите за съставяне на правител...

Тя каза, че на преговорите за съставяне на коалиционен кабинет е прието предложението на БСП за нов модел на здравеопазване, в което болниците да не бъдат търговски дружества и да се преосмислят клиничните пътеки.

"Не се прие идеята ни за намаляване на ДДС върху храните за подпомагане на хората. Постигнахме съгласие – ще строим нова ядрена мощност. Решението на работната група е да се направи анализ къде е по-изгодно за България – "Белене" или "Козлодуй", обяви Нинова и добави, че времето ще покаже дали ще бъде председател на следващото Народното събрание.

"До момента Румен Радев не се е обръщал с предложение за министри. Ако направи такова ще го обсъдим в партията", каза тя и добави, че продължава да настоява за закриване на Специализирания съд и Специализираната прокуратура, както и ограничаване правомощията на главния прокурор.

Според Нинова на преговорите за съставянето на редовен коалиционен кабинет не са водени разговори кой да бъде премиер и каква да е структурата на правителството. "Първата партия има право да номинира министър-председател и това е нормално. Когато разговаряме с нашите партньори ще ви информираме дали ще поискаме министерски постове в кабинета", лаконична бе Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Осъдиха бившия депутат от ДПС Димитър Аврамов за подкуп

Бивш човек на Радев: Боричкат се две козлета, но всички на моста ще паднат във водата

Ще има отстъпления от списъка с министри: Политолог за ротацията

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика