Костадинов с няколко извода след поредния изгонен руски дипломат от страната

7477
Костадинов с няколко извода след поредния изгонен руски дипломат от страната
Снимка: Движение "Възраждане"

"Преди два дни България изгони поредния руски дипломат - този път военното аташе. Причината е, че бил шпионирал американските бази у нас. От тази новина следват 3 извода и 1 аналогия", пише лидерът на Възраждане Костадин Костадинов във Фейсбук.

"Нека почнем с изводите:

Отново уличаваме руски дипломат в шпионаж

Пореден руски гражданин с дипломатически имунитет е бил уличен в извършване на разузнавателна дейност на територията страната. От държ...

1. За голяма изненада се оказва, че в България имало американски бази. По принцип управляващите колониални марионетки твърдят, че базите не са това, което са, че не са американски бази, а български и т.н.

2. Решението за експулсирането на дипломата очевидно е взето в американското посолство, а не в българско министерство. Това пролича и от мигновената реакция на Козяк, откъдето веднага "приветстваха" действията на българските власти, които "защитили независимостта" на страната. Как я защитили - като бранят американските бази. Какъв е изводът - има американски бази, има независимост...

3. България очевидно със зъби и нокти се бори да затвърди статута си на най-верен американски васал - така, както до 1989 г. беше най-верен съветски васал.

И тук идва мигът на аналогията. По време на процеса срещу Трайчо Костов през 1949 г. американският пратеник Доналд Хийт е споменаван често като контакт на Костов, като прокуратурата обвинява Костов, че се е срещал с него в края на 1947 г. Хийт и Държавният департамент отхвърлят тези твърдения, определяйки ги като „явно и доказуемо неверни“. Въпреки това на 19 януари 1950 г. българското правителство обявява Хийт за „персона нон грата“, а служители на американското представителство са арестувани за разследване за шпионаж.

Москва: Изгонването на руските дипломати от България ще навреди на двустранните отношения

Обявяването на двама служители на руското търговско представителство в София за персона нон грата ще навреди на двустранното сътрудниче...

В отговор на 22 февруари 1950 г. САЩ скъсват дипломатически отношения с България. Българското правителство квалифицира скъсването на отношенията като нов етап от „борбата на американските империалисти срещу мирния демократичен фронт“.

Е, да ви звучи познато? 2020 г. изглежда почти като 1950 г. Само вместо да обслужваме СССР, сега обслужваме САЩ, и съответно не говорим за "мирен демократичен фронт", а за "евроатлантически ценности". Очевидно е каква развръзка можем да очакваме, ако управляващият американски режим продължи с нищо непредизвиканите провокации към Русия.

Ние имаме правото и задължението да защитаваме националните си интереси, но в този случай нашият интерес е да си върнем суверенитета, като изгоним чуждите войски от България, а не да затвърждаваме колониалния си статут, като обслужваме американските интереси."

Ето какво беше обяснението за изгонването на дипломата

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика