Красимир Каракачанов: Сегашните интернационалисти владеят институциите и контролират световната икономика

3371
Красимир Каракачанов: Сегашните интернационалисти владеят институциите и контролират световната икономика
Снимка: ВМРО

„Сегашните интернационалисти владеят институциите и контролират световната икономика“. Това заяви лидерът на ВМРО – БНД Красимир Каракачанов по време на политическата академия на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Сандански. Събитието e организирано от българския представител в Европейския парламент от политическата група на ЕКР и заместник-председател на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки.

„Става въпрос за стройна идеология, прокарвана целенасочено. Добре финансирана, добре притискана и налагана с международни институции. По същия начин болшевизмът след 1917 г. се опита за завладее света. Само че сегашните интернационалисти, които искат да прокарат поредната утопия, владеят институциите и световните медии. И най-важното – контролират световната икономика през банките и големите структури. Това, което болшевиките на Ленин и Сталин нямаха“, каза Каракачанов.

„Ние водим битка да запазим традициите, които заедно с християнската ни вяра са ни съхранили 500 години по времето на турското робство. Съхранило ни е отношението ни към семейството, към отношенията вътре в него. На младите към по-старите, на старите като отговорни за възпитанието на младите, отношението към труда и т.н. Това е на прицела на глобалистите. Онези, които смятат, че светът е един пазар. Онези, които смятат, че могат да направят 20 години война в Афганистан, да похарчат 3 трилиона, след което да си оберат крушите и да си отидат. Нашите ценности са вредни за тази идеология и тя прави всичко възможно да бъдат изтрити, унищожени, включително забранени“, категоричен е Каракачанов.

Ангел Джамбазки: Политиката се премести в социалните мрежи и реалният дебат изчезна

Политиката в огромната си част се премести в социалните мрежи. Както радиото уби пресата, както телевизията уби радиото, така социалнит...

По думите му дебат между двете идеологии на практика не съществува.

„Другата страна не позволява такъв. Тя налага единомислието силово чрез пропагандата си и чрез механизмите и институциите, които е създала. Включително Европейският съюз създава своите норми, налагайки ги на уж суверенните държави членки. Тоест ние биейки се за българската идея, няма как да се изолираме от битката за Европа, света, ако щете дори за бъдещето на християнската цивилизация. Основите, върху които ние можем да стъпим, са националния интерес, нацията като основна единица и религиозните ценности. Изводът от историята е, че без да си активен, без да се бориш – губиш“, разясни Каракачанов.

„Ние никога не сме отрекли на някого правото да ползва еднополовия начин за решаване на своите сексуални фантазии. Но не смятам, че това е политика, която трябва да се налага и да се възпитава насила, както правиха по времето на комунизма. Не сме съгласни тези с другото сексуално предпочитание да смятат, че имат повече права, да смятат, че ние сме някакви дискриминатори, защото имаме мнение и да смятат, че трябва да търпим подобно поведение“, каза Каракачанов.

Според него обаче хората, които защитават традиционните ценности, се оказват пасивната страна.

„Едно малцинство смята, че българите няма смисъл да се учат и да се гордеят, че са българи, че няма смисъл да спорим за Македония. Светът е глобален, защо ни е тази Македония и каква е тази история, какво ни интересува. Тези, които смятат, че бракът между мъж и мъж е нещо нормално и трябва да се узакони, гей двойките да имат право да осиновяват деца и това да го узаконим и напишем в Конституцията, макар и малцинство в обществото, са много активни. Те са по-малката и все още по-неодобряваната част от обществото, докато не промият мозъка на следващото поколение. Те не се борят да убедят мен. Те не се борят дори да убедят и Вас, които сте на 25-30 години. Те много добре знаят, че битката за моето и Вашето поколение е загубена за тях. И точно за това искат промяна на нормативната уредба, за да могат през училищата, през социалната политика, през държавните институции да спечелят битката за нашите деца“, подчерта Каракачанов.

На 5 септември ВМРО отбелязва 97 години от гибелта на Тодор Александров

На 5 септември (неделя) от 11.30 ч. до параклиса „Свети Илия“ над с. Сугарево, Мелнишко, ВМРО отдава почит към паметта на л...

Той бе категоричен пред делегатите, че битката за съзнанието на човек е всеки ден, всеки час, всяка минута.

„Ако искаме да спечелим тази битка, трябва да сме активни и да си вярваме, че ще я спечелим. И за оцеляването не само на българската, но и на европейските нации, защото няма как да се запазим като остров, който ще бъде подминат от бурята на джендъризма и глобализма. Паднат ли европейските крепости, ще паднем и ние. А ние сме най-уязвими, защото сме в най-големия демографски срив. Ако болшевизмът падна за 70 години и приемем, че идеологията, която ни се налага от около 30 години, е в средата на жизнения си път, то сега е водоразделът и хората, които разсъждаваме нормално и искаме да живеем според традициите на своите деди и родители – ще бъдем или пометени, или ще спечелим. Всичко зависи от нас! Или както е казал Левски „от нашите задружни сили“, добави лидерът на ВМРО-БНД.

Той не подмина и политическата криза, в която се намира България.

„След всички опасности, пред които сме изправени след последния експеримент в Афганистан, в ситуацията на демографска криза, разложена държавност, недофинансирана армия, политическа криза, хуните в парламента не могат да намерят общ език за 5 неща. Дори за едно не могат да намерят. Но те са алтернативата, те са протестърите, те са хубавите хора, защото е много лесно да се говори против някого. И ние трябва да действаме, защото е въпрос на време нашата държавност да бъде доразбита и доунищожена“, заяви Красимир Каракачанов.

Изказване пред младите българи и участие в дискусиите, освен Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки, имаха Джорджия Мелони (председател на партията на ЕКР), Карло Фиданца (съпредседател на групата на ЕКР в ЕП), Хорхе Буксаде (испански представител в ЕП), кметът на Сандански Атанас Стоянов, политици и общественици. Проведоха се и специализирани ролеви игри за развиване на различни професионални умения на бъдещите млади политици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика