Кунева: В интерес на България е да влезе в Еврозоната

13712
Кунева: В интерес на България е да влезе в Еврозоната
Снимка: БГНЕС

"Аз смятам, че Жан-Клод Юнкер е един от най-добрите преговарящи, които има ЕС пред очите ни. Той е известен с това. Наричат го Deal Maker - човекът, който успява да направи сделката. С много сериозен опит в Еврозоната и убеден европеец е. Неговата номинация и провеждането ѝ до успешен финал беше изключително добре разчетено, впечатляващо бих казала. Той е от т. нар. „социално крило" на своята партия. Първият му министерски пост е министър на труда и социалната политика, след това става финансов министър, министър-председател и т.н." Така в предаването „Събота 150" лидерът на движение „България на гражданите" Миглена Кунева избирането на Юнкер за председател на ЕК.

"Той никога няма да направи компромис с начина, по който се прилага законодателството на ЕС. По отношение на финансовата дисциплина, вероятно ще даде малко повече въздух на страни като Италия и Франция", каза още тя.

Кунева уверява, че няма промени при Реформаторския блок

В Реформаторския блок няма промени – имаме си говорител в лицето на г-н Радан Кънев, така че няма да има избор на лидер. Това зая...

Кунева не даде конкретен отговор какъв е шансът България да вземе силен ресор в ЕК и отказа да коментира шансовете на отделните хора, спрягани за комисарския пост.

"Важно е хората да почувстват, не че партиите се договарят помежду си заради техни интереси, а за да има елементарно спокойствие, елементарна сигурност и елементарна стабилност в страната. В интерес на България е да влезе в Еврозоната", категорична е Кунева.

 

Кунева: Няма пукнатини в Реформаторския блок

„Не смятам, че има пукнатини в Реформаторския блок. Това е едно устойчиво сътрудничество и идеята му е да се явим на всички следв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика