Kурумбашев пита защо средствата от ЕС се харчат безразборно

2371
Kурумбашев пита защо средствата от ЕС се харчат безразборно
Снимка: БГНЕС

Хората се интересуват защо се харчат така безразборно средствата от Европейския съюз. Това каза евродепутатът от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент Петър Курумбашев, предаде "Фокус".

„Ние в момента продънихме ушите на цяла България с един софийски пример – плочките на „Граф Игнатиев”. Може да си представите, че този ремонт струва 20 милиона, което горе-долу е бюджета на една община от ранга на Дупница или Кюстендил за цяла година”, заяви Петър Курумбашев. По думите му хората от автобусния и товарен бранш се интересуват от европейските директиви. „Имаше голяма битка по пакета за мобилност, която ние за сега удържахме положението като български евродепутати. Хората се интересуват и това, дали ще има европейски средства в следващите 7 години. Тук искам да разсея една спекулация, защото някой казваше, че каквото се направи до 2021 година, след това всичко спира, не е вярно. Европейските средства ще продължат, може някъде да са по-малко, но европейски средства ще има”, каза Петър Курумбашев.

И БСП срещу пакет "Мобилност"

Пленумът на БСП прие декларация, с която се обръща към социалистите в европарламента и ПЕС да атакуват мобилния пакет. Това каза евроде...

По думите му въпросът е дали ще се поставят някакви нови условия, защото доста негови колеги са поставили въпроса за държави които не спазват върховенството на закона, да може да им се спират такива средства. Става конкретно дума за Унгария и Полша. Според евродепутата Петър Курумбашев е много деликатен въпросът България да излезе с коментар за проведения референдум в Македония. „Съжалявам за този резултат, защото според мен с един неправилно зададен въпрос поставиха на карта влизането на Македония в Европейския съюз и в НАТО. Макар, че огромното мнозинство са гласували за, в крайна сметка когато са излезли 36% винаги наливаш вода в мелницата на тези, които казват – ето, хората не се интересуват или не приемат името”, отбеляза Петър Курумбашев. По думите му не било и редно да се обвързва влизането в ЕС и в НАТО с промяна на името.

„Надявам се, че Македония и Гърция ще постигнат споразумение за името. Не съм оптимист, че такъв референдум ще мине и в Гърция. Надявам се, че ще се отворят вратите за започване на преговори с Македония”, каза Петър Курумбашев. По думите му не трябва да се случва това, което се предлага от ЕС за автобусния бранш, касаещо предложение за либерализиране на пазара. Опасността е по-хубавите линии да се вземат от големи, по-силни международни компании, а по-малките и губещи линии да останат за местните превозвачи. Евродепутатът проведе среща с жители на Кюстендил в залата на читалище „Братство”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика