Мая Манолова: Обществото е в полудрямка

2326
Мая Манолова: Обществото е в полудрямка
Снимка: БГНЕС

Обществото, като че ли е в полудрямка, която трябва да бъде прекъсната и това става, когато се случи нещо драстично като това убийство във Враца. Това каза националният омбудсман Мая Манолова в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. Тя определи извършеното убийство като чудовищно.

„Зад този случай прозират много тревожни обществени процеси – например чувството на безнаказаност, липсата на доверие в институциите и безразличието на обществото”, посочи Манолова.

Мая Манолова предлага въвеждане на еднодневна винетка с минимална цена

Въвеждане на еднодневна винетка с минимална цена ще предложи Националният омбудсман Мая Манолова, съобщи тя пред журналисти в Добрич. ...

„Във Враца освен чудовищното престъпление виждаме и нещо друго – как човещината е заспала”, допълни тя. „Срещам се с този феномен и в обичайната си работа напоследък – човек реагира тогава, когато е лично засегнат”, каза още омбудсманът.

„Към мен се обръщат хора, когато институциите не си вършат работата. Има случаи, в които хората ги е страх, особено ако живеят в малък град, където всички се познават и представителите на властта се чувстват като местните феодали”, посочи Манолова. Според нея промяната на обвинението на двамата братя, убили Тодор, е вследствие на това, че гражданското общество във Враца се е събудило.

„Като гражданин няма как да не адмирирам случаите, в които гражданите излизат на улицата и заявяват своето мнение, но от друга страна като юрист се притеснявам, че трябва да се случат някакви обществени брожения, за да си свърши работата някоя местна прокуратура”, добави омбудсманът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика