Мая Манолова остава зам.-председател на Народното събрание

47875
Мая Манолова остава зам.-председател на Народното събрание
Снимка: БГНЕС

Мая Манолова от „Коалиция за България” остава на поста зам.-председател на Народното събрание. Това решиха депутатите след двучасови дебати по искането на ГЕРБ за предсрочно й освобождаване, предаде „Фокус”.

Гласуваха 182 народни представители, от които 72 бяха „за”, а 110 бяха „против”. След като вота стана ясен, от ГЕРБ подариха букет червени рози на зам.-председателя на парламента в знак на добра воля.

Притчи и заплахи за съд при дебата за евентуалната оставка на Мая Манолова

Ако трябва, ще стигнем до съд. Така бившият министър на културата Вежди Рашидов отговори на думите на червения депутат Антон Кутев, че ...

„Не разбирам с какво притеснявам мъжете от ГЕРБ. Някой да е бит, някой да е малтретиран?”, коментира самата Манолова преди гласуването.  

„Готова съм да чуя всяка забележка, всяка критика и да се съобразя с тях, но мотивите на депутатите от ГЕРБ и изказванията на депутатките от ГЕРБ днес не можаха да ме накарат да се чувствам виновна, не можаха да ме уязвят въпреки грозните думи и тежките квалификации по мой адрес”, каза още тя.

Лидерът на „Коалиция за България” Сергей Станишев призова депутатите от ГЕРБ „да влязат най-после в ролята на демократична опозиция, а не на партизани, които водят борба срещу българския парламент”. По думите му има огромен контраст между дебатите, които вървят в момента, дори и в конструктивните критики, и в мотивите на ГЕРБ.

„ПГ на Коалиция за България няма да подкрепи вашето предложение. Мнозина от вас няма да гласувате искрено за отстраняване на Мая Манолова”, каза още Станишев.

Етиката се превърна в тема на дебата за оставката на Манолова

Дебатът за освобождаването на Мая Манолова от поста заместник-председател на Народното събрание стигна до припомняне на етика. „...

В началото на дебатите депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова представи мотивите за искането на опозицията, предаде БГНЕС. Тя се обърна към Манолова с думите: "Трябва да разберете, че и в залата има опозиция. Смятах, че държите малко повече на институциите и на демокрацията. Недопустимо е това, което вършите няколко дни, недопустимо е да не давате думата за изказване на народни представители".

Депутатът от левицата Петър Курумбашев също се включи в дебата и коментира: "Повечето от вносителите на искането са мъже, в мотивите няколко пъти те използват думата "грубо" за поведението на Мая Манолова. Аз не съм я виждал с палка или камшик в пленарна зала".

 



Етиката се превърна в тема на дебата за оставката на Манолова

Дебатът за освобождаването на Мая Манолова от поста заместник-председател на Народното събрание стигна до припомняне на етика. „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика