Малина Едрева: Тъжно е, че БСП и "Демократична България" не се поколебаха да вадят политически дивиденти от грижата за децата на София

3005
Малина Едрева: Тъжно е, че БСП и "Демократична България" не се поколебаха да вадят политически дивиденти от грижата за децата на София
Снимка: Столична община

Тъжно е, че БСП и „Демократична България“ не се поколебаха да вадят политически дивиденти от грижата за децата на София. Това каза Малина Едрева, общински съветник и председател на групата ГЕРБ – СДС в Столичния общинския съвет по време на заседание на Съвета, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Не се учудвам от това, което чухме от декларациите на „Демократична България“ и БСП. Грижата за децата на София е важна тема. Затова е тъжно, че не се поколебахте да вадите политически дивиденти от нея“, посочи Едрева.

Тя уточни, че Общинските съветници от групата на ГЕРБ – СДС и кметът Йорданка Фандъкова си дават сметка колко е важна подкрепата при отглеждането на децата.

Къщата на Цветан Радославов в София ще бъде запазена

"Къщата, в която е живял и творил авторът на химна на България Цветан Радославов на ул. „Ангел Кънчев“ 3 ще бъде запазена с...

„Детската градина е важна не само за развитието на детето, но дава възможност за растеж и на родителите, особено на жените. Достъпността и качеството на условията за отглеждане и възпитание на децата, услугите, които предлагаме на родителите, превъзхождат в много отношения предлаганото в други страни. Даваме си сметка, че всичко, което направихме е недостатъчно. Над 120 нови сгради за 10 г., паралелно ремонтирахме и обновихме съществуващите, явно това е малко. Всички тук сме длъжници, нито за момент не сме отстъпили от ангажимента си за осигуряване на места за всички деца. Никой от нас не е спокоен, че дете от „Стрелбище“ ходи в гради в „Илиянци“, заяви Малина Едрева.

„С държавно финансиране за настоящата година изграждаме 45 нови сгради, към момента изграждаме 16 детски заведение, от тях две ясли. До септември се предвижда да бъдат готови 4 нови сгради в районите „Подуене, „Овча купел“, „Лозенец“ и „Лозенец“. До края на годината ще са готови още 4, както и 3 преустройства на съществуващи сгради за разкриване на нови групи. С това строителство до края на 2021 г. ще се разкрият 41 нови групи. Очакваме да започне строителство на още 25 нови сгради. С разговори с бизнеса ще търсим възможност за осигуряване на още места“, коментира тя.

По думите ѝ информационната система за обслужване на детските заведения, подготвителните групи и приема в 1 клас гарантира прозрачност и предлага качествени електронни услуги.

Тя уточни, че „Демократична България“ управлява в 8 района на София, като обърна внимание, че в тези райони има най-голям недостиг на места.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика