Манолова повежда протест в Кюстендил

23896
Манолова повежда протест в Кюстендил
Снимка: БГНЕС

Предупредих служебното правителство, че при следващи уволнения на специалисти в Кюстендилския регион, ще излезем на протест. В последните дни представители на правителството си позволиха да натиснат двама специалисти, които не са свързани с БСП, да напуснат работните си места.

Ще защитим уволнените с протест, който ще се проведе утре – 5-ти октомври, от 17.00 часа, пред сградата на Регионално управление на горите, където се случи последното уволнение. Това заяви водачът на листата на Коалиция "БСП лява България" в 10 МИР Кюстендил Мая Манолова пред ТВ7, предаде БГНЕС.

На въпрос относно купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори Манолова отговори, че се надява МВР и прокуратурата да си свършат работата и да не допуснат купуване на гласове, особено в ромските квартали. Тя припомни, че служебният вътрешен министър даде сериозна заявка, че ще се бори срещу тези практики и допълни, че голямата афера на тези избори се казва Близнашки. "Предизборната кампания на ГЕРБ се води от Служебния кабинет, правителството на Близнашки е марионетка на Борисов".

"БСП може да поеме отговорност в трудна ситуация и да понесе негативите за това. Ясно беше, че едно управление с ДПС при конфигурация 120 на 120 е рисково. Ясно беше, че ще понесем като партия негативи, но ние го направихме заради хората и мислейки за държавата. Бойко Борисов мисли единствено за това, как да се върне във властта, как да вземе цялата власт", обясни Манолова. По думите й разликата между БСП и ГЕРБ е, че в трудна ситуация преди година и половина, след като Бойко Борисов е хвърлил оставка, изплашен от протестите, БСП, която е имала 83-ма депутати, пое отговорността да състави правителство. "Ако Борисов има, както той заявява, под 110 депутати – ще саботира действията в парламента и ще върви на избори до дупка. Това е разликата между нас и ГЕРБ", подчерта тя.

Относно бъдещи коалиции водачът на листата на Коалиция "БСП лява България" в 10 МИР Кюстендил заяви, че БСП се е опарила достатъчно от коалиционни споразумения и не би тръгнала да се съюзява с която и да е партия. "Оставихме у хората впечатлението, че участваме в партньорство с ДПС при неясни условия и прекалено много претенции от тяхна страна. Абсурдно е да приемем втори път партньорство с ДПС", категорична бе тя.

Манолова допълни, че ДПС прави обикновено 400 – 500 гласа в цялата Кюстендилска област. На последните избори с различни лоши практики са постигнали 1500 гласа. Говорило се е, че е имало покупко-продажба на гласове основно в ромските квартали. "С поставянето начело на листата на ДПС в Кюстендил Александър Методиев заявката е очевидна – прицелване към хората, които живеят в ромските квартали и предполагам, че отново ще има опити за търговия с гласове", каза още тя. По думите й, Александър Методиев не е познат в ромските гета в десетия изборен район – Кюстендил и трудно би могъл да направи резултат, защото и ромите имат изисквания към управляващите, към решаване на проблеми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика