Марешки спокоен за референдума си, съгласен е на отпадане на въпроси

625
Марешки спокоен за референдума си, съгласен е на отпадане на въпроси
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Веселин Марешки потвърди готовността си да се откаже от част от въпросите в инициирания от него референдум. По думите му, технически грешки не са позволили допитването да надхвърли необходимите 400 000 подписа.

Марешки изтъкна, че над 530 000 българи са подкрепили предложенията и подписите са били събирани само във веригата аптеки „Марешки".

"Малко повече от 2600 подписа не достигат на инициативния комитет. Можем да дадем картина да се види, че това са живи, реални хора. Човек се разписва, после някой друг го гледа и го вкарва в електронен вариант - става дума по-скоро за технически грешки, а не за манипулации", коментира пред БНР Марешки.

Той е убеден, че наесен референдумът му ще бъде поставен редом до този на "Шоуто на Слави".

Марешки не успя да събере необходимите 400 000 подписа за референдум

Инициативният комитет на Веселин Марешки не успя да събере необходимите 400 000 подписа за провеждане на референдум. Признатите за вал...

Марешки заяви, че най-важен за него остава въпросът за въвеждане на регулация на пазара на горива и че това е въпрос на живот и смърт, от който не би се отказал. Според него няма проблем да се копира Закона за лекарствените средства в разпоредбите му за максималните надценки, които могат да се отнесат към горивата, защото по думите му двата бизнеса са идентични. Ако нямаше такъв закон за лекарствата, и там щеше да има брутално ограбване, категоричен е Марешки.

Той подчерта още, че черният пи ар е обезличил въпроса за аптеките и ако не е бил той, сигурно са щели да се разпишат и един милион души. Именно затова, за да няма такива съмнения, че решава проблеми на личния си бизнес, Марешки няма да спори, ако въпросът за аптеките отпадне.

"Единственото, което ме интересува, е да няма картел в горивата и да няма възможност българският народ да бъде ограбван по този начин. Затова, ако въпросът за аптеките отпадне, аз няма да споря... На всичкото отгоре има решение на Конституционния съд, което казва, че въпросът за броя на аптеките е противоконституционен", каза бизнесменът.

Веселин Марешки каза още, че сам ще си води кандидатпрезидентската кампания като независим кандидат, "за да бъдат решени проблемите на хората, за които те се бунтуват и никой не им обръща внимание", а кампанията за референдум ще се води от инициативен комитет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика