Международният пресцентър за предсрочните избори няма да е в НДК

1866
Международният пресцентър за предсрочните избори няма да е в НДК

Традиционният международен пресцентър, който се организира за всички видове избори у нас, вече няма да се помещава в зала 3 на НДК. Това потвърдиха от Българската телеграфна агенция (БТА) за Actualno.com.

Към този момент залата е в ремонт, но не и други зали в двореца, където биха могли да се проведат пресконференции на политически сили в изборната нощ.

Герджиков: Ако след изборите не се състави веднага правителство, ще излъчим еврокомисар

До изборите служебният кабинет няма да излъчи еврокомисар. След изборите, ако не се състави веднага правителство, тогава ние ще излъчим...

Според телеграфната агенция решението да се промени мястото, на което партиите дават пресконференциите си, е на Министерството на външните работи, което досега организираше пресцентърът.

От своя страна "Дневник" съобщи, че БТА е натоварена да организира пресцентъра с решение на служебното правителство на Огнян Герджиков от началото на февруари, като за тази цел агенцията ще получи 220 хил. лв.

По данни на медията залата, в която ще се провеждат пресконференциите, поема 100 - 140 души. В същото време от съобщение на агенцията се разбира, че броят на журналистите, които могат да се акредитират от една медия, е силно намален.

Случайно или не, днес, 1 март, Министерският съвет отпусна на БТА още 500 хил. лв. за изграждане на национален мултимедиен информационен център в сградата на агенцията, който обаче не е свързан с изборите.

Дебат между Борисов и Нинова - крайно недостатъчен!

Да бъде или да не бъде – този Хамлетов въпрос вече трети ден буни политическия ни животец. Да уточня - да бъде ли лидерски дебат ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика