Миков и Станишев с атака срещу Корнелия Нинова

5615
Миков и Станишев с атака срещу Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

"Истината е, че Корнелия Нинова иска да отстрани Сергей Станишев. Това е поредното отлюспване – процесът на болшевизация в партията, който е очевиден. От около 2 месеца е ясно, че председателят на ПЕС е нежелан в листата от Нинова и ръководството, въпреки желанието на голяма част от партийни членове и партийни организации." Това каза Михаил Миков от БСП в интервю за Нова телевизия.

"Вчера много членове на Националния съвет изразиха основателни съмнения в начина, по който се проведе гласуването", каза още той.

Елена Йончева повежда листата на БСП за евроизборите през май

Елена Йончева ще бъде водач на листата на БСП с кандидати за евродепутати за изборите през май. Изборът бе направен след четири часа де...

"Нека имаме още нещо предвид. Поне 20 души – членове на НС, са в трудово-правни отношения с Нинова. Познайте те как ще гласуват? Не оспорвам гласуването. Въпросът е, че последните два месеца имаше явна тенденция за натиск за отстраняване на Станишев", каза той.

Според Миков, Елена Йончева е използвана от Корнелия Нинова в конфликта й със Станишев:

"Аз не казвам, че Елена няма своите качества. Не казвам, че Елена не може да бъде достоен представител в Европейския парламент, но казвам, че начинът, по който се случи всичко имаше за цел отново да конфронтира, да противопостави и да се "натрие носът” на Станишев, защото ние в България обичаме да разчистваме сметки", заяви депутатът.

Миков обяви, че не желае да бъде представител на БСП в която и да е листа при сегашното ръководство: "Няма как да се приеме , че ние сме омръзнали лица за вътрешни избори, но в същото време да не сме омръзнали лица за друг избор."

"Пета година БСП е в опозиция. Ако 80 народни представители преди година и половина бяха един сносен резултат, би трябвало вече да сме минали 100-те, 110, 120. Как да набере електорат? С вътрешни битки и разчистване на сметки, гонения или с политика, която някак си изпадна от дискусиите", поoчерта Миков.

Нинова обвини ГЕРБ и "новата тройна коалиция" в спекулиране с етническия мир

ГЕРБ за пореден път се извъртя за вероизповеданията. Причината е страх, а не вслушване в гласа на хората  Това посочи  лидеръ...

Междувременно председателят на ПЕС Сергей Станишев заяви в интервю за bTV, че БСП е пропуснала възможността да излезе обединена. 

"Имаше практически паритет. Предложих да гласуваме челна двойка, защото очевидно има напрежение. Предложението дори не беше подложено на гласуване по решение на председателя на БСП. Притеснявам се, че това води до разделение", коментира Станишев.

По думите му на евроизбори партиите трудно могат да привлекат гласове от периферията, а трябва да мобилизират вътрешното ядро, което явно не се случва в БСП.

Лидерът на ПЕС призна, че от месеци не е разговарял с лидера на българските социалисти Корнелия Нинова и добави, че според него разговорите трябва да се инициират от ръководството. 

"Оставам в битката за нареждането на листата, защото знам, че моето отсъствие ще накърни резултата на БСП и ще демотивира много хора. Обадиха ми се много хора вчера вечерта и казаха: "Да не вземеш да се откажеш”, заяви Станишев.

Станишев събра най-много еврономинации сред съпартийците си в Плевен

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е събрал най-много номинации в Плевен за евродепутатската листа на БСП. Той е предложен от 37 основни па...

"С Корнелия Нинова не сме си говорили от месеци", уточни Станишев

"За мен важното е дали БСП ще създаде предпоставки сама да спечелим изборите или ще подарим изборите на опонентите от ГЕРБ. Няма да позволя нито Елена, нито аз да бъдем сблъскани лично," каза още Станишев. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Досега мълчах, за да няма напрежение": Външният министър обясни отношенията си с Главчев

Денков: Пеевски управлява ГЕРБ. Петков счупи масата на Борисов, когато той започна да лъже

"Съвсем искрено говоря": Главчев бил забравил, че Даниел Митов е зам.-председател на ГЕРБ

"Нямам план "Б" за външно министерство": Премиерът за отказа на Даниел Митов (ВИДЕО)

ИТН: Христо Иванов позволи Борисов да контролира служебния кабинет

Киселова: Главчев осъзна, че няма да се справи сам и потърси помощ от онези, които сега са вече недоволни

Нинова: Правителството да предяви иск към лицата, подписали с "Боташ" (ВИДЕО)

Депутатите ще работят до късно в петък, докладът за "Боташ" влиза в зала

Даниел Митов се отказа да бъде външен министър (ВИДЕО)

Политолог: ПП-ДБ искат да покажат, че ГЕРБ, ДПС и Радев играят заедно, за да ги унищожат

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com