Миков: Трябва да стимулираме застраховането на имущество

14230
Миков: Трябва да стимулираме застраховането на имущество
Снимка: БГНЕС

 

Предприемат се всички възможни мерки, но трябва да направим някои по-сериозни и дългосрочни мерки, да помислим как чрез законодателството да стимулираме застраховане на имуществото, защото поредицата от наводнения, свързани с особеностите в климата тази година, ни подсказва, че без ангажиране на застрахователната култура на гражданите трудно ще може държавата да се справи.

Това заяви председателят на Народното събрание и лидер на БСП Михаил Миков във връзка с наводнението в град Мизия, където двама души загинаха, а стотици са евакуирани.

Една е потвърдената жертва в Мизия, МОСВ: Няма прелял язовир*

Жертвите на водната стихия в Мизия станаха две. Загинала е възрастна жена, съобщи БНР. Информацията впоследствие бе опровергана от глав...

Той допълни: "Предупреждения за бедствената ситуация този път имаше. Този не е проблемът в предварителното оповестяване. Мобилизирането на ресурсите също се реализира много бързо".

Във Враца е постигната добра координация, включително с помощ и съдействие от страна на военните. Прави впечатление, че и много доброволци се ангажират, каза Миков в ефира на БНР.

169 повиквания от граждани, свързани с бедствената ситуация в Мизия, са регистрирани в Националната система 112. Това стана ясно междувременно от пресцентъра на МВР. Над 150 са обажданията между 22.00 часа снощи и 08.00 часа сутринта.

Всички сигнали са обработени и препратени към компетентните органи – ПБЗН, полиция, областната и общинската администрации. Няма непредаден сигнал. Съобщенията са поети от съответните екипи и разпределени за реакция. Системата е ресурсно и технически обезпечена. Междувременно бе потвърдена информацията за втора жертва в наводнения град Мизия – открита е мъртва жена на средна възраст.

Водната стихия в град Мизия взе първа жертва

Водната стихия взе първата си жертва в град Мизия. Става дума за загинал мъж. Информацията съобщи за БГНЕС депутатът от "Коалиция за Бъ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика