НДСВ предлага бюлетина с ваучер

41796
НДСВ предлага бюлетина с ваучер
Снимка: БГНЕС

"Бюлетина с прикачен за нея ваучер предлага НДСВ за изборите, които ще се провеждат в бъдеще. Това е част от мерките, които движението предвижда като стимул за всеобщо гласуване. Когато избирателят гласува, от бюлетината ще бъде откъснат ваучерът, който ще му бъде подарен", обясни механизма на предложението лидерът на НДСВ Антония Първанова, предаде Стандарт нюз.

По думите й ваучерът може да на стойност 20 лева и да служи за плащане на местни данъци и такси.

НФСБ си поставя за цел 3 мандата на евро изборите

Патриотичният съюз около „Национален фронт за спасение на България” ще се яви на изборите за Европейски парламент с листата...

Ако 6 милиона избиратели дадат своя вот, на държавата "удоволствието" ще коства 120 милиона лева. Това може да стимулира данъкоплатците и е почти на 100 процента сигурно, че страната ще си възвърне вложената сума.

Първанова представи в Пловдив пакета от мерки, които според съпартийците й ще накарат хората масово да отиват до урните. НДСВ ще инициира те да влязат в Изборния кодекс, който да регламентира и задължителното гласуване.

По думите на шефката на "жълтите" не трябва да има санкции, ако някой не гласува, а да се помисли за стимули.

Междувременно от НДСВ инициираха и подписка за въвеждане на всеобщото гласуване. Обявиха се в полза на електронното гласуване, като получиха за това и подкрепата на президента Росен Плевнелиев.

БСП и ДПС: Предложението на Плевнелиев за референдум е противоконституционно

„Предложение на президента за референдум по тези теми е откровен призив да се нарушава Конституцията, защото две от исканията са ...

Електронното гласуване е уникално лекарство за прозрачност на изборите, каза Първанова. Освен, че е по-бързо, то е и лесно достъпно за голяма част от народа в страната и чужбина. Факт е, че много български емигранти не успяват да упражнят своя вот, заради малко на брой или труднодостъпни секции в населеното място, в което се намират. Като пример за това Първанова посочи единствена секция в Лондон на последните парламентарни избори, когато за да дадат своя принос към България всеки избирател е чакал по 6 часа, като много от хората не са успели да гласуват изобщо.

Партията на "жълтите" категорично застава и зад мажоритарния вот. До момента НДСВ има подкрепа за пакета от мерки от страна на ГЕРБ. Целта е да се окаже натиск върху Народното събрание да приеме комплекса от стимули за гражданите, които упражняват правото си на глас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика