НДСВ в коалиция с дясно-центристки партии за евроизборите

25337
НДСВ в коалиция с дясно-центристки партии за евроизборите
Снимка: БГНЕС

НДСВ ще участва в евроизборите в коалиция с дясно-центристки партии. Това заяви пред „Фокус” Антония Първанова, председател на НДСВ.

По думите й НДСВ подготвя коалиция, която в началото на другата седмица ще бъде официално оповестена. Коалицията ще бъде в център-дясното пространство и ще е съставена от политически партии, които имат не само заявка за това да са в центъра, но политическата им платформа и самото им говорене да показва, че са центристи, че са либерали, уточни Първанова.

НДСВ даде мандат на Първанова да сключи коалиционно споразумение

На 15 март се проведе Национален съвет на Национално движение за стабилност и възход (НДСВ), съобщиха от партията. Д-р Антония Първано...

Според нея е очевидно, че центърът има нужда от обединение, защото старият германски модел на силна лява партия е изчерпал своите възможности, а центърът трудно успява на фона на толкова агресивно говорене да се пробие път и да говори за истински политики и истински възможности.

„Без обединение в център-дясното пространство в България трудно може разумното да си пробие път и в управлението на страната”, категорична беше Първанова. Тя допълни, че НДСВ ще се стреми към това българите да се ориентират какви възможности има за тях в ЕС, какви възможности има за бизнеса и чрез тях да се подобри и животът у нас. По отношение на решението на ДПС да подкрепи ГЕРБ за заместник-председателското място в ЦИК, Първанова коментира, че това показва, че задкулисието продължава да действа в българската политика. Според нея чрез изработването на нов Изборен кодекс управляващите политически партии създават възможности да доминират и да упражняват неприемливи практики.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика