Неособено убедено: БДЦ и БСП се готвят да бъдат опозиция

11974
Неособено убедено: БДЦ и БСП се готвят да бъдат опозиция
Снимка: БГНЕС

В неособено убеден дух председателят на ПГ на Български демократичен център (БДЦ) и депутатът от БСП и бивш заместник-министър на околната среда и водите Чавдар Георгиев коментираха новия кабинет.

Танчев обясни, че групата, която оглавява, ще бъде градивна опозиция. Ако нещо се хареса на депутатите от БДЦ, те ще го подкрепят. Това стана ясно в ефира на bTV.

Не всички от "Патриотичния фронт" ще подкрепят правителството

Не е вярно това, което каза вчера Николай Бареков при Цветанка Ризова – че съм му се обаждал за Бойко Борисов и да не го подкрепя...

От своя страна Георгиев определи конфигурацията на кабинета като странна. Особено предвид участието на Ивайло Калфин в него. Бившият заместник-министър беше категоричен, че една лява партия няма място в дясноцентристко управление. Той още веднъж увери, че БСП-Лява България ще бъде опозиция.

Колко ще издържи новият кабинет? Лидерът на ПГ на БДЦ очаква бързи колизии във вътрешнопартийните отношения. Въпреки че призна, че има и вариант вторият кабинет "Борисов да изкара и повече време. Същевременно Георгиев нарече новата коалиция безпринципна и прогнозира, че правителството ще изкара до местните избори догодина.

И двамата нападнаха избора на Божидар Лукарски за избор на министър на икономиката. Георгиев постави под съмнение и избора на Николай Ненчев за министър на отбраната. Танчев прогнозира, че на Патриотичния фронт ще им трябва една година, за да влезе "в час".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика