Неусвоените средства за старата ПРСР са 130 млн. евро

20452
Неусвоените средства за старата ПРСР са 130 млн. евро
Снимка: БГНЕС

Към момента за старата Програма за развитие на селските райони неусвоените средства, от нейното прилагане до 2014 година, са 130 милиона евро. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева в отговор на въпрос относно санкции, наложени на България по Програмата за развитие на селските райони, предаде „Фокус“.

„Отделно от това е глобата от 60 милиона евро заради пропуски“, обясни Танева. „Половината от тези пропуски са по директни плащания, а останалата част са от така наречените общински обекти“, посочи министърът на земеделието.

Завишават се изискванията по новата ПРСР

Някои от изискванията в процедурите за кандидатстване по Програмата за развитие на селските райони ще бъдат завишени. Това каза минис...

Тя добави, че към момента според изискана финансова корекция има 120 милиона евро, които касаят така наречените общински мерки. Танева добави, че проблемите при тях касаят най-вече правилата за обществените поръчки.

„Общата сума, по която има процедури в момента и е изискана финансова корекция от средствата, подлежащи на възстановяване, има 120 милиона евро“, коментира Танева.

По думите й проблемът при общинските мерки е неприемането на бележки за обществените поръчки. „По отношение на разплащания, общините имат да свършат много спешна работа“ , поясни тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество