X
 
 

Нинова: Акцията в Перник е опит с локални мерки да се реши национална криза

728 1
Нинова: Акцията в Перник е опит с локални мерки да се реши национална криза
Снимка: БГНЕС
Изслушахме информацията на службите, на министрите на вътрешни работи и на отбрана. За мен най-важният извод е, че в момента няма пряка заплаха за България и за българските граждани от конфликта в Близкия Изток.

Приехме декларация, че конфликтът трябва да се реши по дипломатически път и с деескалация на напрежението, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след КСНС.

Нинова: Ще поискаме вот за три неща - вода, въздух и боклук

Вървят слухове, че язовир „Студена” е умишлено източен, за да може по-евтино да се ремонтира язовирната стена. Това заяви ...

Нинова обърна внимание и на акцията на прокуратурата, дошла в отговор на водната криза и проблемите с отпадъци.

На първо четене, акцията на спецпрокуратурата в Перник и в Министерството на околната среда и водите ми изглежда като опит с локални мерки да се потуши една национална криза. Защото проблемът в Перник е само един от случаите, в които има безстопанственост, безотговорност по отношение на управлението на водните ресурси.

Знаете, че кризата е в цялата страна. Не чувам нищо да е направено по отношение на боклука, която е втората много важна тема, както и за чистотата на въздуха. Така че ще изчакаме, но проблемът е национален и политически - отговорността трябва да се носи на централно равнище.

Оставките на ресорните министри отдавна трябваше да са факт, но нашият вот на недоверие е към правителството. Защото министрите са просто изпълнители на политическата воля на един модел на управление, който доведе до този резултат след 10 години управление на ГЕРБ.

От безводие към головодие

В главата на народонаселението цари воден хаос. Най-коментираният проблем в държавата е водната криза. Има ли я, няма ли я, или тука им...

Ще подготвим много сериозно мотивите за вота и ще ги представим на колегите от другите парламентарни групи. Това ще стане другата седмица - четвъртък и петък.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Радко Михайлов 1 Радко Михайлов преди 2 седмици Профил на трол?
    Язовирите за питейно водоснабдяване са ПЪРВОСТЕПЕННИ ОБЕКТИ за НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, вкл. и яз. Студена! Защо другарката Нинова не поиска поемане на отговорност от отговорникът за сигурност и отбрана - вицепремиерина и военен министър (т.е. на двойна заплата и комисионни!) другаря ДС-Ванче караПрасе?! Валя Ахчиева и без многомилионни "военни" ДРОН-ове и с безплатната евро-система за сателитни сн виж още ›› имки КОПЕРНИКУС разследва и разузна https ://youtu.be/2hCqjOpxTMw ЛИЧНАТА отговорниост, некадърност и алчност за крадене от обществото на вице-премиерина ДС-Ванче караПрасе и ДС-МВРо-партийните му "калинки" министър Нено Димов и зам. министрите Анатолий Величков и Николай Кънчев (особено интересни екземпляри с особено интересни прикрити ДС-биографии и БКП-произход!), и мутреасата Султанка! А също и новоизлюпената депутатка Мара общата патриотарка?! Пък и разпищолилите се алкохолизирани Джанбаз и любовникът му - чистак-"бъгарин" роден в маалата в Перник и с постоянно местожителство в маалата в Сливен, но пък инсталиран за софийски съветник - мъпета Карлос Педрос Мундара, пардон Контрера?!