X
 
 

Нинова: Готови сме да поемем подадената ръка на интелектуалците от "Единение"

1576 6
Нинова: Готови сме да поемем подадената ръка на интелектуалците от "Единение"
Снимка: БГНЕС
Готови сме да поемем подадената ръка на учени, интелектуалци и общественици от "Единение". Ако стоим загледани само в партийните си интереси, ще пропуснем възможности за България. Това се казва в изявление на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Вчера сдружение "Единение" излезе с обръщение към българите. Нека чуем призива на учени, общественици, интелектуалци, бизнесмени и 32 граждански организации:

Корнелия Нинова: Една криза не може да се гаси с друга криза

Да, искаме този вот на недоверие да мине. Ще правим промяна на управлението. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на въпрос какво ...

"Управлението е превърнато в политическо празнословие, самохвалство, дори с откровени лъжи и снимки с чуждестранни лидери, които все по-очевидно и активно се възползват от безволевото българско правителство...

Не можем – и нямаме време и право – повече да търпим драматичната неадекватност и безпомощност на политическото управление.

Сегашната българска демокрация не предлага решения – изборите, все по-манипулирани, не водят до никаква промяна."

 "Държава, в която с капачки се купуват кувьози за новородените и с есемеси – дефибрилатори за болниците, е държава без управление."

 "Държава с такива равнища на управленски произвол и всеобща корупция не е правова държава.

"Движение 21" стои зад БСП във вота на недоверие

"Движение 21" подкрепи БСП по искания вот на недоверие на кабинета "Борисов 3", съобщи след среща в парламента заместник-председателят ...

Държава с всички тези недъзи не е европейска държава."

 В разработените от  "Единение" анализи и предложения за решения има сериозен потенциал за развитие на страната. Описаното състояние на държавата е вярно, но не можем да останем на равнището на констатациите. Ако стоим загледани само в партийните си интереси, ще пропуснем възможности за България.

В обществото ни, в партиите, сред безпартийните има много умни, подготвени и почтени хора. Те се чувстват отхвърлени и ненужни. Нека им дадем възможност. Нека се обединим без ревност за авторство на идеи или претенции за лидерство на процесите. Както казват "Единение" в обръщението си:

 "Бъдеще имат само народите, които не търпят безобразията, лъжата, кражбата, управленската безпомощност. Народите, които реагират!"

 Ние сме готови да поемем подадената ръка на учени, интелектуалци и общественици, да направим среща, да обсъдим проблемите и да намерим добрите решения за България.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Курнела се срещнала с ППО на БАН ДА РЕШАТ НЕЩО,КОЕТО НЕ МОГАТ...ТА АКО ТИЯ АКАДЕМИ ЦИ ЗНАЕХА ,ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХА ПРЕЗ 90та, А МЛАДИ БЯХА...
 • Октомври 4 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  Антибсп е абсолютно същата сган като герб. Дори и ако не по лоша. Тези енелекуалци грешат и категорично в едно. България е Пример за европейска държава. Абе не ви ли писна от шизофрения ? Категорично са прави в едно. България ще е първата есейска държава в която модела на дЪмокрация категорично ще катастрофира скоро.
 •  Теодор Траянов 3 Теодор Траянов преди 4 седмици Профил на трол?
  Рекох си , я да погледна що за ваджишко е туй ЕДИНЕНИЕ и погледнах !!! Ми то нацвъкано само от комунисти и то баш комуняги - комсоциалиста гранит т.е гранитски ,воденичаров и пр. и пр.... ..... марксист-ленинци ! Кури подава ръка на съпартийци - бесепари , бекепари !!! Гранитски се възмущава - позорят патриарха на българската литература , като му превеждат ''Под игото'' ,и си мисли , че ние н виж още ›› е знаем , че партията му обяви дядо Вазов за назадничав , буржоазен писател и забрани всичките му произведения !!!!! Враг бил....
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Дълги години Вазов е бил забранен в учебниците след 1944
  : 4 !
 • Анонимен 2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  От стари времена комунистите презират интелектуалците. И много пъти са ги клали, дори наивните френски комунари са го правили. Но Ленин в трудовете си (вярвайте ми, че съм ги прочел, защото като ученик и студент съм писал реферати по тях) е им завещал: За да вземем властта съюз дори с дявола ще направим, но вземем ли я - ВЛАСТ НЕ ДЕЛИМ!
 • А бе Я ЪРььь У ЛЕВО! 1 А бе Я ЪРььь У ЛЕВО! преди 4 седмици Профил на трол?
  кака ви кУрнелка дупе дава ,ръка не подава!!!