Новият МВР министър не казва кой трябва да провери влязъл ли е някой в спалнята на Борисов

5328
Новият МВР министър не казва кой трябва да провери влязъл ли е някой в спалнята на Борисов
Снимка: БГНЕС

Към настоящия момент нямаме възложена някаква проверка от прокуратурата. Това заяви МВР министърът Христо Терзийски след като му беше поставен въпрос относно прословутите вече снимки с пачки евро и пистолет в спалнята на премиера Бойко Борисов.

Попитан кой трябва да провери как е станало "аранжирането" в спалнята на министър-председателя, както самият Борисов казва, конкретен отговор нямаше. Припомняме, че има сериозни съмнения, че снимките изобщо не са монтаж, каквато версия защитават управляващите кръгове.

Васил Божков: Гешев да не би да може да арестува 1 млн. души? (ВИДЕО)

Няколко човека, обвързани един с друг икономически – помагат си. Бойко, Шиши, още няколко под тях от типа на Влади Горанов, Гешев...

Терзийски не пожела да отговори и на друг въпрос на Нова телевизия – как така се стигна дотам предшественика му Младен Маринов да си тръгне заради подозрения, че е министър на ДПС. А попитан как така Маринов официално си тръгна заради фиаското в "Росенец", след като самият Терзийски беше на място и отговаряше за опазването на реда на ръководно ниво, но стана министър, отговорът беше: "Има политически прочит, има и полицейски прочит – ако има ескалация, да не допуснем някакво нападение над хора, които си противостоят". Терзийски добави, че планирали всичко от предната вечер с ръководителя на бургаската полиция, чиято оставка Бойко Борисов поиска, но Младен Маринов не прие.

"Не можем да ограничим едната група (бел. ред. - т.е. симпатизантите на ДПС), да дойдат през нощта на мястото, запазено за другия ден за протест. В крайна сметка не беше толкова мирно и тихо, имаше обидни реплики от двете страни", каза Терзийски. Той беше категоричен, че ако политическо лице – в случая бургаския кмет Димитър Николов, е различна от тази на полицейски началник за потенциално ексалираща ситуация като протест, полицаят може да не го слуша.

Същевременно Терзийски отрече да е вече политическо лице, макар че е на такъв пост – и уточни, че много уважавал Младен Маринов. Но според новия МВР министър, след като му приключи мандата, той едва ли ще остане в системата на МВР, както и самият Маринов едва ли щял да остане.

Изрично попитан дали е имало случай с момиче, което е било разголено и полицаи са я снимали и са си правили селфи, МВР министърът отрече. Но призна, че имало "превишени полицейски правомощия" срещу протестиращи. Превишаване, по думите на Терзийски, било когато се слагат белезници "с използване на физическа сила". А за колко полицаи става въпрос - НАУЧЕТЕ ТУК!

Пътят до парк "Росенец" ще си остане общински, изменението в полза на Доган беше оттеглено

Общинският съвет в Бургас отговори на общественото напрежение за общинската алея в парк „Росенец“, като оттегли решението с...

Терзийски обеща и да говори с полицейските синдикати заради заплащането на извънреден труд, но се застрахова, че трябвало промяна в закона за осигуряване на още пари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com