Новини или Novini - картината на печата за 23 август

3983
Новини или Novini - картината на печата за 23 август
Снимка: iStock/Guliver

В последния работен ден екипът на Actualno.com ви представя прегледа на печата за днешния 23 август.

Сега

Водеща новина в изданието е свързана с твърдението, че от една година АПИ и екослужбите знаят за незаконните сметища и въпреки това не са предприели нищо. Друг акцент е оскъпяването на ремонта в Северния парк в столицата. 

24 часа

Вестникът обръща внимание на хирургичната интервенция, която претърпя актьорът Стефан Данаилов. Изданието обръща внимание и на планинския поход, организиран от президента на България Румен Радев.

Труд

Водеща новина на броя са рекордните сметки за парно в София. Оказва се, че 60% от абонатите ще доплащат на Топлофикация. Изданието представя и интервю със зам.-кмета на София Дончо Барбалов, който обещава, че бусчета ще возят до метрото през 5 мин. 

Монитор

Инцидент с две деца на вълнолома в „Аспарухово“ завърши благополучно, благодарение на намесата на млад мъж, който ги спасил. Според разказ на очевидеца Емил Георгиев, децата се оплели в незаконно поставени рибарски мрежи и започнали да се давят, съобщава изданието. Вестникът информира и че 100%-ов мониторинг на земеделските площи ще бъде въведен у нас още преди да бъде влезе в сила в Европейския съюз. От кампанията за 2021 г. ще бъде въведено наблюдение на стопанствата чрез сателитни снимки, правени чрез европейската система "Коперник", които ще показват използването на площите на територията на цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика