НС отложи обсъждането на президентското вето по поправката "Анти-Бакалов"

5324
НС отложи обсъждането на президентското вето по поправката "Анти-Бакалов"
Снимка: БГНЕС

Ветото върху поправката "Анти-Бакалов" в Закона за военното разузнаване ще се гледа следващата седмица. Това стана ясно в началото на днешното пленарно заседание на Народното събрание.

Предложението за отлагане беше направено от председателя на Комисията по отбрана ген. Михо Михов и бе подкрепено със 139 гласа „за” и един „въздържал се”. „Идващата седмица НС ще ферментира малко по-добре тази тема”, заяви ген. Михо Михов.

АБВ щяло да гласува "за" поправката "Анти-Бакалов"

АБВ категорично няма да подкрепи ветото на президента срещу Закона за военното разузнаване. Решението за подкрепа стана ясно на извънре...

Поправката "Анти-Бакалов" по същество представлява забрана цивилен да оглавява военното разузнаване.

В момента НС обсъжда създаването на Временна анкетна комисия относно имунитетите на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Спорът е дали комисията има право да обсъжда още сега свалянето на имунитетите на народните представители от "Атака" или няма право да гледа случая в НАТФИЗ, защото не са минали 14 дни от тогава. Припомняме, че на 12-ти октомври Сидеров спретна скандал на ул. "Раковска", когато, заедно с Чуколов, нахлуха в един клекшоп заради продажба на безбандеролни стоки и наркотици, според националистите. След това версията беше сменена - магазинчето работело след 22:00 часа вечерта, а нямало разрешение за това. Община Средец потвърди, че срокът за работа е до 22:00 часа, но нарушение по този параграф се наказва с 50 лева глоба.

В своя защита Волен Сидеров заяви и днес (28 октомври), след като още вчера (27 октомври) го стори пред БНТ, че по случая "Раковска" имало работа на съдебен експерт - Станислав Христов, който от четири месеца бил в отпуск и бил осъждан. Вчера заместник-главният прокурор Борислав Сарафов отрече това твърдение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com