От "Атака" продължават да твърдят, че случаят във Варна е провокация

16349
От "Атака" продължават да твърдят, че случаят във Варна е провокация
Снимка: БГНЕС

Случващото се в момента с Волен Сидеров и "Атака" е медийна кампания и тя се води от "един лъжец в униформа, чийто любим политик е Бойко Борисов". Това заяви депутатът от "Атака" Димитър Димов в сутрешния блок на bTV.

Според Димов, полицаят Костадин Колев, твърдящ, че е бил ударен с юмрук от лидера на „Атака”, е симпатизант на ГЕРБ. Националистът показа снимки на Бойко Борисов, окачествен от Колев във Facebook като „любимия му политик”. Също в профила на служителя на МВР можело да бъдат намерени нецензурни думи по адрес на „Атака” и нейният председател.

Най-малко 132-ма искат имунитета на Сидеров

Поне 132-ма депутати могат да се съберат, за да падне имунитетът на Волен Сидеров, показа проверка на „Преса". Групата на ГЕРБ ве...

Конспирацията обаче, според Димов, не спира дотук. Медицинското свидетелство на полицая за нанесена телесна повреда било издадено от МБАЛ „Света Анна”-Варна, чийто директор Красимир Петров бил бивш депутат на ГЕРБ.

„Имаме един лъжец в униформа, който открито лъжесвидетелства. Часове след инцидента излезе по медиите, кой му е дал правото? Бил съм през цялото време до Сидеров – напротив, той беше ударен в диафрагмата”, посочи още депутатът от „Атака”.

Лидерът на политическата формация обаче не си изкарал медицинско за нанесения удар, а такова, удостоверяващо, че самият той с ръката си не бил нанасял удар. Димов обаче отказа да отговори на въпроса къде е бил издаден този медицински документ.

Народният представител не пожела да отговори и на питането за имунитетите на колегите му, някои от които по-рано „обещаха” изненади в парламента. „Ние не сме се родили с имунитет и няма да умрем с него. Той е една голяма спекулация какви права имаш – като направиш престъпление, прокуратурата ти го иска и НС го гласува. Това е. Утре наблюдавайте какво се случва в пленарната зала, всичко ще стане пред очите на журналистите”, каза мистериозно Димитър Димов.

Според него главният прокурор Сотир Цацаров е бил подведен по отношение на случилото се на аерогарата във Варна. Всъщност Сидеров бил потърпевш както физически, така и морално. Той първи подал жалба в ОДП Варна „срещу г-н Бахнев, който каза „Простак, ще те смачкам”. Това съвпада с официалните обяснения на "Атака" по темата, които Сидеров и други депутати направиха пред медиите в неделя, 12 януари.

ДПС "вероятно" ще гласува за сваляне на имунитета на Сидеров, казва Йордан Цонев

ДПС най-вероятно ще гласува за снемане на имунитета на Волен Сидеров, ако той сам не се откаже от него. Това заяви в сутрешния блок на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика