От ГЕРБ виждат комбинация от политическа атака и мафиотски методи за снимките и записа

4486
От ГЕРБ виждат комбинация от политическа атака и мафиотски методи за снимките и записа
Снимка: БГНЕС

Това е класическа комбинация от политическа атака и мафиотски методи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в ефира на сутрешния блок на bTV по темата със изтеклите снимки и запис, които се свързват с премиера Бойко Борисов.

Няма никакво значение какво има на снимките, важно е да грабнат вниманието, да ги показваме. На премиера Борисов, на ГЕРБ, това няма да подейства по този начин, посочи Манев. Ако това е спалнята, която се намира в държавната резиденция, до нея е ясно, че имат достъп много хора. Въпросът е кой е снимал премиерът, докато спи. Животът ни стана една кална история, през която всеки гази. Ще излезе този, който е снимал, но хората ще останат с тази гадост, счита още Манев. Той призова президентът Румен Радев да излезе и да отговори за НСО. Според Манев НСО не си е свършило част от работата, за да се появят такива неща за министър-председателя.

Припомняме, че на вчерашната пресконференция на ПП ГЕРБ, премиерът Бойко Борисов каза, че държавният глава Румен Радев го следи с дрон. Охраната на президента Радев спи заедно с моята охрана. Не съм го казвал досега, но той мина границите и ще го кажа - той си позволява да вдига дрон и да ме снима. Като кажа на охраната, че ще го сваля, той веднага го спира. Докарва ми го на терасата, пред хола, и аз като питам защо се прави това на охраната, те казват, че той го управлява, коментира тогава още Борисов.

Нинова за скандала Борисов - Радев: Вицове няма да коментирам

И вчерашните събития, и предишните със записа на разговори показват, че това не е европейската, развита икономически и с ред и правил...

„Първо, г-н Радев трябва да прочете Конституцията, че никой не може да бъде записван, сниман без негово съгласие", коментира и Десислава Атанасова от ГЕРБ в ефира на БНТ въпроса записвал ли е президентът премиера с дрон, притежаван от него. Доколкото знам, и прокруратурата прави проверка“, поясни Атанасова.

Наистина важни неща се случват за българите, както каза премиерът вчера. Магистралите ще се ползват от всички български граждани, да не би намалената цена на парното и тока да не рефлектира върху всеки джоб. Всичко, което сме заявили като ангажимент към българските граждани, се случва, то може да бъде видяно и пипнато. Тук няма спор. Това е големият проблем на БСП, коментира още Атанасова.

За Цветан Цветанов - това не е вътрешна атака. Той вече е извън ГЕРБ. Бих казала, че тези негови мотиви ми звучаха като на човек – обиден, че вече не е вторият човек в ГЕРБ, каза Десислава Атанасова по повод напускането на партията на бившия втори в ГЕРБ.

Какво друго да кажа за Цветан Цветанов, който познавам от 2006 г. С него сме сред учредителите на ГЕРБ. Ако има поддръжници, да прави партия. Мисля, че винаги е било ясно, че има един човек, зад който застават над милион българи и този човек е Бойко Борисов, счита Атанасова.

Тома Биков: Сложените пари в чекмеджето на Борисов са монтаж, внимание към Божков

Очевидно човек, който е имал много близък достъп до Борисов. Да обвиняваме един или друг не е редно – аз поне нямам доказателства...

Атаките Дубай-София ще продължат ли? Вероятно. Те са целенасочени и се усилват, защото бяха нарушени много бизнес или други интереси, за да се запази държавността. Да изреждам ли колко са обвиняемите, които преследва прокуратурата, действали в ущърб на държавата. Това досега не се е случвало, затова тези лица търсят начин да дискредитират ГЕРБ. Мисля, че в тази държава, единствено прокуратурата може да дава квалификации за тези лица – не политици, не обществени лица, единствено прокуратурата, каза в допълнение Атанасова.

Господин Борисов не спирал да показва, че обича оръжие, коментира и експертът Тихомир Стойчев, бивш директор на ЦСБОП, в ефира на bTV. Ако се окаже след време, че снимките са монтаж, и това е лош знак, счита, Стойчев. Това са новите характеристики на т. нар. хибридна война. Не знам кога ги е чел учебниците на КБГ Борисов, но всъщност тази атака може да бъде от вътрешните кръгове на Борисов или от коалиционните партньори.

Според Тихомир Стойчев въпросите са насочени към Националната служба за охрана. Всичко показва, че истинският замисъл да изградиш паралелни структури на НСО, е, че се страхуваш, стана ясно още от думите на експерта. Той попита толкова ли време имат хората на властта, че се облитат с дронове.

С поведението си властта показа, че иска да подчинява службите за сигурност за себе си, отбеляза Стойчев. По думите му новосъздаващата се структура за сигурност с промените в закона има реален риск да обезсмисли НСО. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика