X
 
 

Отново удължиха срока на работа на комисията за злоупотреби с българско гражданство

2211 0
Отново удължиха срока на работа на комисията за злоупотреби с българско гражданство
Снимка: БГНЕС
Народните представители удължиха срока на действие на Временната анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани, предаде репортер на Агенция "Фокус". Работата на комисията бе удължена с 3 месеца.

Това е второто удължаване на срока на работа на комисията, след като на 27 март 2019 г. той бе удължен с три месеца. Комисията бе създадена на 14 декември 2018 г. с 3-месечен срок за работа.

Злоупотребите с българско гражданство ще бъдат проучвани от временна анкетна комисия

Парламентът гласува създаването на временна анкетна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства по повод изнесените в европейс...

Инициативата за създаване на комисията бе на ПГ на ДПС. По предложение на "Обединени патриоти" комисията се състои от 17 членове и е на пропорционален принцип. За председател на комисията бе избран Йордан Цонев от ДПС, за заместник-председател Тома Биков от ГЕРБ. Членове на комисията са още: Маноил Манев, Десислава Костадинова - Гушева, Емилия Милкова, Красен Кръстев, Станислав Иванов и Александър Ненков от ГЕРБ, Иван Иванов, Крум Зарков, Пенчо Милков, Таско Ерменков и Тодор Байчев от БСП, Юлиян Ангелов и Красимир Богданов от "Обединени патриоти", Хамид Хамид от ДПС и Андон Дончев от "Воля".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално