Партия МИР прави национална обучителна кампания за машинното гласуване

4624
Партия МИР прави национална обучителна кампания за машинното гласуване
Снимка: ПП МИР

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) провежда национална обучителна кампания за това как се гласува машинно. Активисти на МИР обикалят българските общини и на машина за гласуване обучават българските граждани как да гласуват машинно. Припомняме, че партия МИР беше партията, която се пребори за въвеждането на машинното гласуване като обяви за своя и за национална кауза „Провеждането на честни избори чрез машинно гласуване“.

Председателят на Националният предизборен щаб на партия МИР Христо Ямболиев и Георги Чернев, водач на листата за кандидати за народни представители в област Перник успяха да обучат стотици перничани и да демонстрират как се гласува за народни представители и за президент и вицепрезидент на България.

„Интересът към машинното гласуване е голям и експеримента, който проведохме доказва, че човек, който дори за първи път гласува машинно гласува в рамките от минута и половина до три минути и за двата вида избори и за народни представители и за президент и вицепрезидент“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на партия МИР Христо Ямболиев.

Във връзка с Методическите указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс партия МИР внесе в ЦИК искане комисията да вземе решение и да издаде на указания до всички РИК за признаване на машинния протокол като финален изборен протокол, без да се преписва той ръчно в хартиен протокол.

ПП МИР с пет национални приоритета: Нужни са държавници, не политици

Пет приоритета, около които трябва да има национално съгласие, предлага политическа партия МИР, с лидер Симеон Славчев. Ето ги и подред...

„В случай, че ЦИК не предприеме съответните действия машинния протокол да не се преписва ръчно, партия МИР ще счита, че ЦИК прави опит да обезсмисли машинното гласуване, с което ще се даде възможност за сериозни фалшификации, манипулации и подмяна на вота на българските граждани и допускане на волни или неволни грешки от членовете на секционните избирателни комисии при ръчното преписване на машинния протокол.“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Партия МИР обжалва решението за Методическите указания на Централната избирателна комисия по прилагане на Изборния кодекс за секционните избирателни комисии в страната за изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. при гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване.

„Най-ценното нещо на машинното гласуване е, че се елиминира субективния фактор, а със своето решение машинния протокол да се преписва ръчно в хартиен протокол ЦИК първо обезсмислят машинното гласуване и второ това е откровен опит за подмяна на вота на българските граждани на което ние от партия МИР категорично се противопоставяме и ще се борим със всички законови средства. Призоваваме ЦИК да спази Закона (Изборния кодекс) и да признае машинния протокол за финален“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Обучителната кампания на партия МИР продължава в Горна Оряховица, Велико Търново, Търговище, Пловдив, Пазарджик, Плевен и София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Не се очертава лесна и стабилна коалиция: Политолози за очакванията след изборите

Председателят на ЦИК се надява да няма пак "кодове" за машините

Росица Матева: ЦИК работи за честни избори 2 в 1

Започва регистрацията на независимите депутати за евроизборите

Няколко дни преди края на 49-то Народно събрание: Ще отстранят ли Росен Желязков?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика