Паскалев поиска Кунева да каже кои проекти печелят за интеграция на малцинствата в образованието

1197
 Паскалев поиска Кунева да каже кои проекти печелят за интеграция на малцинствата в образованието
Снимка: БГНЕС

Този проблем, който наблюдаваме, е въпрос между съвместна работа между общината и полицейското управление. За това трябва да има ясна социална политика по отношение на ромите. Така коментира случилото се в "Ботунец", бившият вицепремиер Костадин Паскалев. Прогнозата му е, че ако няма целенасочена политика, предстои криза и такива протести ще прераснат в нещо по-грозно.

Според него на всяко нещо може да се намери алтернатива. Той напомни, че една от програмите на МОН е за интеграция на малцинствата. Паскалев обяви, че за първи път са класирани проекти, които не са обявени публично. Политикът се обърна към вицепремиера Меглена Кунева с думите: "Защо не вземете да обявите проектите, които са класиране, като се борите с корупцията."

Калфин намекна за Костадин Паскалев за кандидат за президент

Ние сме готови за диалог. Ние държим на принципите си. Засега от БСП отказват разговор. Чакахме след конгреса да бъдем потърсени, нека ...

На въпрос на bTV на каква стойност са тези проекти Паскалев уточни, че става въпрос за няколко десетки милиони лева.

На въпрос за ситуацията в БСП Костадин Паскалев каза: "Беше ме срам от това което се случи в БСП, по времето на един качествен човек Орешарски се случиха абсурдни неща, изпусна се контрола върху действията на председателя на партията. Един абсолютно подготвен професионалист като Орешарски изгоря в това управление. Сегашната цел е създаването на алтернатива на това управление – голяма част от българите не одобряват това което се случва, смятам че мога да помогна."

По думите му БСП задължително трябва да започне консултации с всички партии в парламента и местната власт, включително и с АБВ. Трябва да се говори за националните приоритети, включително и с ГЕРБ.

Паскалев заяви, че няма да е кандидатът на БСП за президент, а Георги Първанов "няма шанс да получи шанс да се кандидатира за трети мандат."

Кунева: Студентите разбраха идеята за европейските стипендии и вече я подкрепят

Студентите на този етап разбраха каква е политиката за европейски стипендии и не настояват за промяна в проекта за европейски стипендии...

Според Паскалев 2-3 души взимат всички решения в държавата и министър-председателят трябва да отговори на въпроса: "Има ли натиск от Меркел за разрешаването на визи за турски граждани срещу ангажимента за намаляване на санкции за предишен програмен период."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com