X
 
 

Патриотите щели да подават сигнал до прокуратурата срещу Местан

840 4
photo of Патриотите щели да подават сигнал до прокуратурата срещу Местан
Снимка: БГНЕС
Сигнал до прокуратурата против лидера на ДОСТ Лютви Местан ще подадат от "Обединените патриоти". Това заяви депутатът от НФСБ Искрен Веселинов.

Сигналът ще касае "опитите на ДОСТ" да отдели колкото се може по-голяма част от турското малцинство в България така, че да обслужва интересите и целите на турската държава. Ако сте чели „Стратегическа дълбочина”, знаете каква е политиката на Анкара – за влияние чрез турски диаспори в чужбина, стана ясно от думите на Веселинов.

Местан ще закрива офиси на партията си заради сериозни финансови проблеми

​Аз съм български гражданин, етнически турчин, изповядвам исляма като религия и се чувства​м европеец като културна нагласа. Това заяви...

Искрен Веселинов добави и, че "очевидно" Паметникът на Съветската армия не е паметник на освободители, след като беше провокиран в студиото на Нова телевизия от Евгений Михайлов. Михайлов защити тезата, че с поредното си искане за признаване на турското малцинство в България – от края на октомври тази година, ДОСТ желае да се признаят нормални права за участие в социалния, обществен и политически живот на етническите турци в България.

Михайлов и Веселинов поведоха спор и кой какви права има в България. Ето, моето дете не може да учи за сметка на държавата турски език, докато децата на етническите турци могат, даде аргумент "патриотът". А бившият режисьор контраатакува, че като слушал Искрен Веселинов, все едно слушал дейците на БКП за единението на нацията.

Припомняме, че с писмо от 30.10.2017 година, лидерът на ДОСТ Лютви Местан настоя в Конституцията официално да бъдат признати етническите малцинства в България. За такива Местан изброи турците, ромите, арменците, както "и други".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • месара 3 месара преди 1 година Профил на трол?
  другаря местан - агент павел, турчина с български паспорт няма място в българския парламент, неговото място е в затвора!!!
 • български изселник в Турция 2 български изселник в Турция преди 1 година Профил на трол?
  Защо ДОСТ не поискат в Турция българските изселници/от 500 000 до 1 000 000/ да се обяват за БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО!!??!!!!Когато Турция ги обяви за българско малцинство тогава да се позовават на Рамковата конвеция за правата на малцинствата в България!!!!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Претенциите на мюсюлманите в Канада и отговора на един канадски кмет Мюсюлманските родители поискаха премахване на свинското месо във всички училищни столови в Монреал и предградията му. Кметът на Дорвал, предградие на Монреал, отказа и изпрати нота до всички родители за да обясни защо. “Мюсюлманите трябва да са наясно, че те трябва да адаптират към Канада и Квебек техните обичаи, традиции и техн виж още ›› ия начин на живот.” “Мюсюлманите трябва да осъзнаят, че те трябва да се интегрират и да се научат да живеят в Квебек. Те трябва да да променят начина си на живот, а не канадците, които така щедро ги посрещнаха.” “Също както и други народи, канадците не са готови да се откажат от своята идентичност и от тяхната култура.” “И най-накрая, те трябва да разберат, че в Канада (Квебек), с неговите юдео-християнски корени, коледни елхи, църкви и религиозни празници, религията трябва да остане личен въпрос. Община Дорвал има право да откаже всякакви отстъпки на исляма и шериата.” “За мюсюлманите, които не са съгласни със секуларизма и не се чувстват комфортно в Канада, има 57 прекрасни мюсюлмански страни в света, повечето от тях са слабо населени и са готови да ги приемат с отворени обятия според шериата. “Ако сте напуснали страната си заради Канада, а не заради други мюсюлмански страни, това е, защото сте вярвали, че животът в Канада е по-хубав, отколкото някъде другаде. Ние няма да ви позволим да свалите Канада до нивото на тези 57 страни.” “Задайте си този въпрос – само веднъж:” Защо е по-добре тук, в Канада, отколкото там, откъдето сте дошли? ” “Столовата със свинското в менюто е част от отговора.” Ако сте дошли в Канада с идеята, че ще ни изместите с вашето плодовито разпространение и в крайна сметка ще превземете страната, ще трябва да си съберете багажа и да се върнете на мястото, откъдето сте дошли. Ние нямаме място за вас и вашата идеология. Ако приемате ситуацията, останете. Ако не, тогава се гответе да си тръгнете.”
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Hubav prevod si napravil,,, religiyata, samo tya e koza za konflikti
  : 0 !