Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Паунова: Спете спокойно, деца, премиерът е невинен

23 декември 2020, 12:50 часа • 2295 прочитания

Нали разбрахте – няма “категорични доказателства”, че пачките, кюлчетата, пистолетът и кремовете против гъбички, които видяхме на снимки от държавната спалня на премиера, отразяват “обективната действителност”. Така журналистът от радио "Свободна Европа" Полина Паунова коментира решението на Софийската градска прокуратура да спре разследването за снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов.

"Демек: спете спокойно, деца. Премиерът е невинен. Няма “категорични доказателства”, че в нощното си шкафче Борисов пъха кюлчета и пачки, или че има гъбички. Макар да съм искрено тревожна за микозата... Но оставете тая работа – министър-председателят COVID пребори, кожни проблеми ли ще му се опрат (ако ги има, де, щото не знаем нищо за “обективната действителност”)", допълни тя.

Публикуваме пълното ѝ изявление без редакторска намеса:

Когато Коледа идва... с 200

Нали разбрахте – няма “категорични доказателства”, че пачките, кюлчетата, пистолетът и кремовете против гъбички, които видяхме на снимки от държавната спалня на премиера, отразяват “обективната действителност”. Така Софийската градска прокуратура обяви, че спира разследването за въпросните фотоси. И посочи още една причина: “неразкриване на извършителя на престъплението”.

Демек: спете спокойно, деца. Премиерът е невинен. Няма “категорични доказателства”, че в нощното си шкафче Борисов пъха кюлчета и пачки, или че има гъбички. Макар да съм искрено тревожна за микозата... Но оставете тая работа – министър-председателят COVID пребори, кожни проблеми ли ще му се опрат (ако ги има, де, щото не знаем нищо за “обективната действителност”).

Обаче от СГП отбелязват, че за няколко секунди във видеото (онова, дето също излезе от спалнята на премиера в Бояна) се вижда отражението на автора на клипа. Това е “жена в черна рокля без ръкави, с гривна на ръката, с тъмна коса, но поради лошото качество, както и поради това, че се касае за отражение, за експерта е трудно да определи повече детайли“. Самоличността на жената не е установена.

Ама не е установена от прокуратурата. Борисов си я знае коя е.

Тука една скоба: помните ли, дето министър-председателят викаше за изтеклите аудио записи, че са “дийп фейк” - после даде назад, де? И забрави за “дийп фейка” и взе да обяснява, че така си говори. Може би това беше вид извинение за дамата от Кърджали, дето не била дори от там, но каквото такова – прокуратурата и това оправи: няма данни за престъпление. Сега ше затворя скобата: та... премиерът можеше първо да обяснява, че телефонните разговори са дийп фейк, ама за видеото не каза такова нещо. Даже заяви, че знае коя е “прекрасната госпожа”. После даде и подробности – че помни кога е била у тях сама, как той давал интервю през това време (макар че в дните, в които са правени снимките Борисов интервю не е давал, или то е останало тайно). И я сравни Мата Хари. Ма-та Ха-ри.

Та, прокуратурата не е установила коя е “прекрасната госпожа”, нашата Мата Хари остана една мистика за обществото. Само премиерът си я знае коя е. Това поставя доста въпроси: на първо място за сигурността на въпросната госпожа, ама вече сме ги дискутирали, та няма да го правим пак.

Чудя се, обаче – така от любопитство и по съседки (нали живее в Дом 5 на Бояна) дали господин Гешев е питал Борисов коя е тая прекрасна госпожа. М?

Чудя се и дали един от наблюдаващите прокурори – Боряна Бецова е питала Борисов за името на госпожата, което той така уверено твърди, че знае. Впрочем, нали помните прокурор Бецова и провалите на прокуратурата в съда (в които тя е участваше) – делото “Бисеров”, прекратената проверка срещу Делян Пеевски. (Съжалявам, че само с лидера на ГЕРБ сега и преди с ДПС-функционери давам пример. Не те не са едно цяло. Просто фактите изискват да бъдат напомняни).

Обаче оставете и това. Важното е, че Коледа идва.... с 200, както казва за една друга ситуация глас, дето приличал на Борисовия. А! Нали помните, че същият тоя глас, дето с 200... преразказваше и какво му е казал някой си Гешев: “Аз обичам да се правим на луд, ама вие се правите много успешно”.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес